Now Reading:
Evo kazni za nesavjesne vozače, od maloljetnog mopedista do „ljubitelja“ brzine
Full Article 3 minutes read

Evo kazni za nesavjesne vozače, od maloljetnog mopedista do „ljubitelja“ brzine

U četvrtak oko 16.15 sati u Apatiji, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg pokušali su zaustaviti moped, no vozač se nije želio zaustaviti na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika već je nastavio kretanje, informacije su iz PU varaždinske.

Sustignut je i zaustavljen nakon oko 1 km vožnje te je utvrđeno da mopedom prije stjecanja prava upravlja 16-godišnjak. Također je utvrđeno da je mopedu istekla valjanost prometne dozvole i da nema sklopljenu policu obaveznog osiguranja. Na mjesto događaja na poziv je pristupio roditelj maloljetnika u čijoj su nazočnosti poduzete mjere i radnje policijskih službenika, nakon čega mu je predan na daljnju skrb. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje odgojnih mjera, novčane kazne ili kazne zatvora. Za počinjene prekršaje može se izreći novčana kazna u iznosu od 29.000 kuna ili do 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima do 24 mjeseca i izricanje 9 negativnih prekršajnih bodova te nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od 2 godine. Vlasniku neosiguranog vozila prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su u četvrtak oko 22.45 sati u Gredi osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.38 g/kg i prije stjecanja prava, upravljao 28-godišnjak. Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Kako se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Ivanec te će se tijekom današnjeg dana privesti na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 55.000 kuna ili do 120 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima do 24 mjeseca i izricanje 16 negativnih prekršajnih bodova te nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od 2 godine.

U četvrtak u 23.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.34 g/kg upravljao 30-godišnjak. Kako je utvrđeno, navedeni je prethodno, oko 20 sati u Biškupečkoj ulici u Varaždinu bio isključen iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 0.54 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 30-godišnjak je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 35.000 kuna ili do 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima do 21 mjesec i izricanje 10 negativnih prekršajnih bodova.

Policijski službenici Mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem, zaustavili su u četvrtak oko 18.20 sati, u Koškovcu, osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak brzinom od 142 km/h, u naseljenom mjestu, na dionici ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50 km/h. Za počinjeni prekršaj izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, vozaču će se odrediti i 6 negativnih prekršajnih bodova.

www.sjever.hr
09.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.