Now Reading:
Nesavjesnom mladom vozaču prijeti kazna od čak 87 tisuća kuna – popis prekršaja je dugačak!
Full Article 2 minutes read

Nesavjesnom mladom vozaču prijeti kazna od čak 87 tisuća kuna – popis prekršaja je dugačak!

U utorak, 6. srpnja oko 18 sati u ulici Braće Radić u Strmcu Podravskom, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske, zaustavili su neregistrirano i neosigurano teretno vozilo, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0.94 g/kg, upravljao 22-godišnjak.

Također je utvrđeno da je mladić vozio u vrijeme kad mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom te da mu je izdano rješenje o zabrani polaganja vozačkog ispita u razdoblju od 2 godine zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku upravu i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otriježnjenja.

Kako se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prometnih prekršaja, 22-godišnjak je nakon otriježnjenja uhićen te će tijekom današnjeg dana biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje će se provesti prekršajni postupak. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu od 87 000 kuna ili kazne zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 15 negativnih prekršajnih bodova.

www.sjever.hr
07.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.