Now Reading:
TURIZAM NOVOG DOBA Predstavljen projekt ReCeZa, Kolar: Krapinsko-zagorska županija je nositelj hrvatskog kontinentalnog turizma!
Full Article 3 minutes read

TURIZAM NOVOG DOBA Predstavljen projekt ReCeZa, Kolar: Krapinsko-zagorska županija je nositelj hrvatskog kontinentalnog turizma!

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji u četvrtak je održan Okrugli stol: Turizam novog doba – Uloga centara kompetentnosti gdje se predstavio i projekt ReCeZa – Regionalni centar Zabok i Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo. Ujedno se održavala i 6. po redu znanstvena konferencija TOSEE 2021.

Naime, Srednja škola Zabok postaje Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo koji će školovati turističke kadrove, ne samo za Krapinsko-zagorsku županiju već za veliki dio kontinentalne Hrvatske.

Nositelj projekta je Srednja škola Zabok, a partneri su srednje škole iz Bjelovara, Preloga i Varaždina, Fakultet menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Ekonomski fakultet u Zagrebu, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora i Krapinsko – zagorska županija.

Među sudionicima okruglog stola su i župan Željko Kolar i ravnateljica Srednje Škole Zabok Draženka Jurec, koja je ujedno predstavila sam projekt, istaknuvši da će Centar kompetentnosti u turizmu u ugostiteljstvu koji se gradi u Zaboku biti centar koji će školovati turistički kadar iz sedam županija. 

-Uz Krapinsko-zagorsku županiju, vodit će brigu i o školovanju turističkog kadra iz Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Međimurske županije, Zagrebačke i Grada Zagreba. To je ukupno 1.750.000 stanovnika. To je više pola svih učenika, mentora i ugostiteljskih škola u Republici Hrvatskoj. Svjesni smo tog izazova, i zajedno sa svojim osnivačem i ZARA-om te partnerima jako ćemo se truditi da naš projekt zaživi – rekla je Jurec dodavši da u Hrvatskoj postoji 6 centara u turizmu i ugostiteljstvu, a ovaj u Zaboku bit će jedini, između Opatije i Osijeka, u kontinentalnom dijelu.

Župan Željko Kolar rekao je da je Krapinsko – zagorska županija nositelj kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj.

-Brojkama se ne možemo uspoređivati s Jadranom, ali trend kojima ima u odnosu na ostale kontinentalne županije u Hrvatskoj možemo reći da smo stvarno lider. Ova investicija u Zaboku ‘teška’ je oko 120 milijuna kuna, koju su poduprla dva ministarstva s 30 milijuna kuna za građevinske radove i sa 66,6 milijuna kuna za soft dio. Krapinsko-zagorska županija će se u projekt uključiti s 25 milijuna kuna kako bi se on zaokružio. Cilj nam je stvaranje turističkog kadra koji će moći odgovoriti na izazove koji su pred nama – rekao je župan Kolar.

Projekt su pohvalili zamjenik župana Primorsko – goranske županije Vojko Braut te dekanica fakulteta Sandra Janković.

www.sjever.hr / kzz.hr
01.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.