Now Reading:
U srednjim školama Krapinsko-zagorske županije 1400 mjesta, koju odabrati?
Full Article 2 minutes read

U srednjim školama Krapinsko-zagorske županije 1400 mjesta, koju odabrati?

Krapinsko-zagorska županija na svojim mrežnim stranicama objavila je pojedinačne natječaje srednjih škola sa svog područja za upis učenika u I. razred u školskoj godini 2021./2022., te objedinjeni popis poveznica na mrežne stranice srednjih škola gdje se nalaze sve potrebne informacije o upisima.

Prema Strukturi razrednih odjela i broju učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2021./2022., srednje škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave, za Krapinsko-zagorsku županiju utvrđeno je 1.392 upisna mjesta u 64 razredna odjela.

Prema preporuci Partnerstva za tržište rada, deficitarni srednjoškolski obrazovni programi za školsku godinu 2021./2022. su: autolimar/autolimarica, autolakirer/autolakirerica, zidar/zidarica, instalater grijanja i klimatizacije/instalaterka grijanja i klimatizacije, vodoinstalater/vodoinstalaterka, strojobravar/strojobravarica, keramičar/keramičarka, stolar/stolarica, konobar/konobarica, kuhar/kuharica, tesar/tesarica, soboslikar/soboslikarica, elektroinstalater/elektroinstalaterka, vozač motornog vozila/vozačica motornog vozila, dok je Krapinsko-zagorska županija još predložila i program tapetar/tapetarka. U skladu s važećim županijskim Pravilnikom o stipendiranju učenika srednjih škola i redovitih studenata svaki učenik koji u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. upiše taj obrazovni program, uz podnošenje prijave na županijski natječaj za dodjelu stipendija, dostavlja potvrdu o upisu i ostvaruje pravo na stipendiju do kraja školovanja.

Sve informacije možete pronaći ovdje.

www.sjever.hr
21.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.