Now Reading:
Počinje Zagrebački tjedan digitalnih nomada: Sve za uspješan rad i ugodan boravak
Full Article 2 minutes read

Počinje Zagrebački tjedan digitalnih nomada: Sve za uspješan rad i ugodan boravak

Zagreb je grad koji je zbog naprednih mogućnosti online rada, odlično opremljenih coworking prostora, ali i stila života idealan domaćin za digitalne nomade, u što će se uvjeriti i sudionici Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada na koji su svi pozvani.

Pandemija je u velikoj mjeri promijenila način života i rada, ali i pružila sjajne prilike da se iziđe iz ureda u sigurnije i zdravije okruženje, što omogućuje rad s računalom. Mogućnostima koje u Zagrebu imaju digitalni nomadi posvećen je Zagrebački tjedan digitalnih nomada koji se održava od 21. do 27. lipnja na različitim lokacijama u gradu. Taj tjedan, iza kojega slijedi i projekt Ambasadora digitalnih nomada, posvećen je onima koji se u tome svojstvu već nalaze u Zagrebu, ali mu je namjera i da privuče nove digitalne nomade. Sedmodnevno događanje bavit će se različitim temama, kao što su kibernetička sigurnost, upoznavanje s tehnološkim, organizacijskim i financijskim aspektima rada te prednostima rada u Zagrebu i njegovim mogućnostima. Digitalni nomadi u Zagrebu i oni koji će to tek postati imat će se prilike na licu mjesta, u zagrebačkim hotelima, parkovima, coworking prostorima osvjedočiti o brojnim pogodnostima koje grad nudi, kao o i kvaliteti života, sigurnosti i atmosferi po kojoj ga prepoznaju i turisti iz cijelog svijeta.

Prednosti Zagreba također su mogućnosti odmora i rekreacije, kao što su otkrivanja grada i okolice biciklom, otvorenost i prijateljsko ophođenje domaćeg stanovništva, blizina te odlična prometna povezanost s poznatim turističkim odredištima na moru.

Pritom je važno reći da je Hrvatska među prvim zemljama koja je zakonski regulirala poslovanje digitalnih nomada, uključujući i činjenicu da ovdje mogu boraviti do godinu dana.

Zagrebački tjedan digitalnih nomada organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Saltwater Nomadsom, Hrvatskom udrugom digitalnih nomada i portalom Total Croatia News.

www.sjever.hr
21.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.