Now Reading:
Župan Koren u Hlebinama na posvećenju nove župne dvorane i Križnog puta
Full Article 1 minutes read

Župan Koren u Hlebinama na posvećenju nove župne dvorane i Križnog puta

Povodom blagdana svetog Vida u župnoj crkvi sv. Katarine djevice i mučenice u Hlebinama u nedjelju je služena koncelebrirana sveta misa koju je u suslavlju sa župnikom vlč. Leonom Lozančićem i tajnikom varaždinskog biskupa vlč. Markom Domiterom predvodio biskup Varaždinske biskupije mons. Bože Radoš.

Euharistijskom slavlju uz okupljene vjernike prisustvovali su i koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, predsjednik Općinskog vijeća Andjelko Belec te ostali gosti i uzvanici.

Nakon misnog slavlja biskup Radoš je predvodio obred posvećenja Križnog puta i župne dvorane u sklopu župnog dvora. Izvedbom radova na fasadi župne dvorane te izradom kućica za ugradnju reljefa Križnog puta i nogostupa prema dvorani dobivena je povezana cjelina na kojoj će se okupljati župljani Hlebina, hodočasnici te posjetitelji koji dolaze u Hlebine, izvorište naivne umjetnosti. Navedeni radovi izvodili su se u dogovoru s Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru, a u sufinanciranju projekta, uz Koprivničko-križevačku županiju sudjelovali su i Općina Hlebine, Ministarstvo kulture i medija te mještani Hlebina.

www.sjever.hr
20.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.