Now Reading:
Sportske igre branitelja u Bedekovčini, Ban: Želim i nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji s Udrugom, da i ovaj treći mandat odradimo zajedno!
Full Article 4 minutes read

Sportske igre branitelja u Bedekovčini, Ban: Želim i nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji s Udrugom, da i ovaj treći mandat odradimo zajedno!

U Bedekovčini su u nedjelju održane već tradicionalne sportske igre branitelja. Organizator je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, pa su se na prostoru jezera Udruge po 21. puta okupili branitelji iz cijele Hrvatske.

Igrama je prisustvovao i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban koji je svojim dolaskom podržao branitelje. Pridružili su mu se i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te Marko Ratković, vanjski suradnik u kabinetu potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Načelnik Ban zahvalio je braniteljima na organizaciji ovih već tradicionalnih sportskih igara koje okupljaju udruge iz cijele Hrvatske, iako ove godine u nešto manjem broju zbog epidemioloških mjera koje su na snazi.

-Došli su nam naši najvjerniji prijatelji, a vjerujem da će do iduće godine epidemiološke mjere popustiti te da ćemo opet moći pozvati preko 20 udruga iz cijele Hrvatske koje se inače ovdje okupljaju – rekao je Ban istaknuvši zadovoljstvo zbog prekrasnog prostora Udruge kojeg su članovi uredili za ovakva druženja.

Iskoristio je priliku kako bi zahvalio Udruzi na punoj podršci koju mu je pružala u osvajanju trećeg mandata na čelu Općine.

-Želim da i ovaj treći mandat odradimo zajedno, baš kao što smo odradili i prva dva. Udruga je bila uz mene u svakom poslu, pomagala mi na svakom koraku i želim i nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji – naglasio je načelnik Ban.

Župan Željko Kolar naglasivši nemjerljiv doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju neovisne hrvatske države, istaknuo je zadovoljstvo zbog današnjeg okupljanja te kazao kako mu je uvijek drago vidjeti branitelje na okupu, da se druže i da su zdravi.

Ne smijemo zaboraviti one najbolje među nama koji su položili život za hrvatsku slobodu i neovisnost. Tu smo i za njihove obitelji, koje su izgubile svoje najmilije. Napravit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali što bolji život ljudima na našem području i stvorili uvjete u kojima nam mladi ljudi neće odlaziti iz države – rekao je Kolar.

-Kako su hrvatski branitelji bili uspješni u svojim ratnim operacijama, tako mi moramo biti uspješni u mirnodopskim izazovima koji su pred nama – zaključio je župan.

Predstavnik ministra branitelja Marko Ratković pohvalio je rad Udruge.

-Dojmovi su odlični. Predsjednik Udruge mi je prezentirao u kakvom su stanju zatekli ovaj prostor, pa je za svaku pohvalu kako su ga uredili. Za to im je trebalo i volje i snage i vremena, a i financijskih sredstava – rekao je Ratković istaknuvši zadovoljstvo zbog aktivnosti koje udruge branitelja provode.

Naglasio je i kako će Ministarstvo hrvatskih branitelja kontinuirano podržavati ideje i projekte kojima je svrha promicanje Domovinskog rata i dobrobit hrvatskih branitelja.

Stjepan Jaković, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina istaknuo je kako je povod današnjih sportskih igara 30. obljetnica osnutka oružanih snaga Republike Hrvatske i specijalnih jedinica policije, a tradicija ovog okupljanja počela je kao proslava Dana državnosti.

Iako će se natjecanje zbog pandemije koronavirusa održati u nešto smanjenom obimu, Jaković je najavio kako će okupljeni članovi iz 14 udruga branitelja uživati u ribolovu i visećoj kuglani, a pripremat će se kotlić.

-Inače nam svake godine dolazi između 25 i 30 udruga iz cijele Hrvatske, a zbog epidemioloških mjera, na ovogodišnjim sportskim igrama sudjeluje 100 branitelja iz 14 udruga. Osim iz Krapinsko-zagorske županije, došle su nam i udruge iz Slavonije, Sesveta, Ozlja, Petrinje, Rugvice i Bjelovara – rekao je predsjednik Jaković istaknuvši zadovoljstvo zbog uspješne organizacije ovog okupljanja.

Delegacije udruga branitelja položile su i vijence prisjetivši se svih svojih poginulih i preminulih članova.

www.sjever.hr
20.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.