Now Reading:
Dani dravske ribe ispunili Marinu
Full Article 2 minutes read

Dani dravske ribe ispunili Marinu

U sklopu projekta Aqua Adventures, u subotu 19. lipnja, na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu, održana je manifestacija pod nazivom „Dani dravske ribe“.

Prekrasan prostor Marine Prelog ugostio je članove sportsko ribolovnih društava s područja Preloga, „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, koji su od jutarnjih sati ukrstili štapove, u sklopu Kupa Grada Preloga u sportskom ribolovu. Predstavnicima ovih društava pridružili su se i članovi Nautičkog kluba Labud iz Preloga u kuhanju dravskih specijaliteta od ribe. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se članovi Tamburaškog sastava Frikovi.

Nije nedostajalo ni ribljih specijaliteta, koje su pripremili majstori kuhari iz okupljenih ribolovnih društava i Nautičkog kluba Labud. Na prostoru Marine Prelog, likovnu radionicu, kojoj su se priključili članovi Kluba „Duga“ iz Preloga, pripremio je Muzej Croata insulanus Grada Preloga.

U ribolovnom natjecanju, najviše uspjeha imali su članovi Sportskog ribolovnog društva Smuđ iz Draškovca. Nagrade su najboljima predali gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te predsjednik Zajednice sportskih udruga Dejan Naranđa.

www.sjever.hr / prelog.hr
20.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.