Now Reading:
Na 12. Danima zagrebačkih trešanja na Tomislavcu promovira se uzgoj ove visokokvalitetne voćke
Full Article 1 minutes read

Na 12. Danima zagrebačkih trešanja na Tomislavcu promovira se uzgoj ove visokokvalitetne voćke

Dvanaesta po redu manifestacija Dani zagrebačkih trešanja, kojom se želi promovirati uzgoj trešanja u Zagrebu i okolici, otvorena je četvrtak na Trgu kralja Tomislava.

Pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk zahvalio je predsjedniku i članovima Udruge na uloženom trudu oko ove slatke namirnice.

-Već dugi niz godina Grad Zagreb izdvaja sredstava za potpore našim poljoprivrednicima, a jedan od načina na koji im pomažemo su upravo ovakve manifestacije. Želim našim proizvođačima što bolju prodaju te bih pozvao sugrađane da kupnjom ovog visokokvalitetnog proizvoda podrže domaći proizvod – zaključio je pomoćnik pročelnika Tuk.

Rane sorte dozrijevaju potkraj svibnja, dok sezona svoj vrhunac doživljava tijekom lipnja. Zagrebačka trešnja je registrirani poljoprivredni brand, a beraču za 80 kilograma trešanja treba osam sati. To nije lagan zadatak budući da se radi o sitnom plodu, koji voli sunčana mjesta i podložan je naglim klimatskim promjenama – istaknuo je predsjednik Udruge Zlatan Kljaković Gašpić te dodao da se u Zagrebu godišnje pojede 600 tona trešanja.

Štandovi na brojnim gradskim punktovima bit će otvoreni za građane i turiste sve do 30. lipnja.

www.sjever.hr/zagreb.hr
19.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.