Now Reading:
MEGAFOTOGALERIJA Posjetili smo 13. Trash & Burn miting – pogledajte kako je bilo
Full Article 3 minutes read

MEGAFOTOGALERIJA Posjetili smo 13. Trash & Burn miting – pogledajte kako je bilo

Stari američki automobili, motori, pin-up djevojke, burlesk i rockabilly nastupi? Zvuči kao prilika koja se ne propušta. Upravo to, ali i više, očekuje Međimurce i njihove goste na 13. Trash & Burn festivalu koji se odvija ovog petka i subote na prekrasnoj lokaciji autokampa Lapaž u Toplicama Sveti Martin.

Trash & Burn je specijalizirani event za ljubitelje stila 50-ih godina, a okuplja goste iz same Hrvatske, ali i Italije, Slovenije, Austrije i Mađarske, pa čak i šire što ukazuje na ogroman značaj kojeg ima za međimurski turizam.

A čija se ideja krije u organizaciji ovog festivala i kako je do nje došlo?

Organizator Neven Faić govori nam kako je oduvijek bio lud za američkim automobilima te mu je san bio imati jedan takav.

-Od kada sam prvi put prisustvovao jednom takvom mitingu u Europi, ušao mi je pod kožu, pa sam kupio auto i nastavio ići po takvim susretima – govori Faić.

U to vrijeme, hrvatsko tržište nije pružalo nikakve opcije ljubiteljima takvog stila života, pa je Faić odlučio probati organizirati jedan takav miting, odnosno festival i u tome je očito uspio jer se ove godine održava 13. puta po redu.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula ističe kako su jedan od najistaknutijih motiva dolazaka u Međimurje različite manifestacije.

-U istraživanjima koje smo proveli za 2019. godinu, preko 30 posto gostiju izjasnilo se da su im glavni motivi dolazaka u Međimurje upravo različiti eventi. Trash & Burn nam je veoma značajan te ga svake godine podupiremo i želimo da se on što šire razvija. Posjetitelji ne žale ni truda ni novaca kako bi došli na ovakve evente, a nama su stvarno jako dragi gosti koji doprinose razvoju cijele naše destinacije – rekao je Grula istaknuvši zadovoljstvo zbog toga što organizator već dugi niz godina ovu manifestaciju uspijeva održavati na visokom nivou.

Osim već spomenutih starih američkih automobila i motora te pin-up djevojaka, bit će tu svega. Od burlesk nastupa, DJ-a, rockabilly bendova, barber shopa, tattoo majstora do starih retro štandova s odjećom.

Festival inače okuplja do 2000 ljudi, ali ove godine je zbog epidemioloških mjera limitiran do 500 posjetitelja, a očekuje se popunjenost tih kapaciteta.

Da biste posjetili ovaj festival, koji je u samom vrhu Hrvatske, ne morate biti ljubitelj starih automobila. On je zbog svoje slikoviti i fotogeničnosti prilika za sve koji vole napraviti dobru fotografiju ili jednostavno uživati u nečem drugačijem i nesvakidašnjem.

Kako je sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

tklopotan / www.sjever.hr
19.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.