Now Reading:
Dadilja Mateja Petić ušla u poduzetničke vode – u Krapini otvorila Obrt za čuvanje djece “Srčeko”, podržao je i gradonačelnik Gregurović
Full Article 3 minutes read

Dadilja Mateja Petić ušla u poduzetničke vode – u Krapini otvorila Obrt za čuvanje djece “Srčeko”, podržao je i gradonačelnik Gregurović

U Krapini je otvoren Obrt za čuvanje djece “Srčeko”, vlasnice Mateje Peteić, dadilje s iskustvom rada u dječjem vrtiću koju je ljubav prema djeci kojom je okružena tijekom cijelog života potaknula u pokretanje vlastitog posla. Podršku otvorenju novog obrta u Krapini došao je pružiti i gradonačelnik Zoran Gregurović.

Za razliku od vrtića u obrtu na jednog odgajatelja može biti šestero djece, a s obzirom na velik broj predbilježbi i upita za jesenski period Mateja planira zaposliti još jednu dadilju ili odgajateljicu pa će se samim time povećati kapacitet i moći će upisati 12 djece. Dotad, tijekom ljetnih mjeseci Mateja će raditi sama s djecom uzrasta od 1 do 6 godina koje upisuje.

-Na to sam se odlučila iz razloga jer sam radila 3 godine u dječjem vrtiću i kroz cijeli život su mi zapravo djeca tu negdje na putu. Stalno sam čuvala djecu i privatno jer me puno roditelja zvalo pa sam sve to htjela skupiti u jednu cjelinu pa da sve to bude na jednom mjestu – opisala je Mateja razloge pokretanja vlastitog posla.

Zadovoljna podrškom gradonačelnika zahvalila mu je na dolasku i na pomoći u sufinanciranju koja je jednaka kao i za gradske vrtiće.

Gradonačelnik Gregurović čestitao je Mateji na odvažnosti pri ulasku u poduzetničke vode.

-Ovo je jako dobra inicijativa jer iako Grad raspolaže gradskim vrtićem kapaciteta 200-injak djece, uz privatne vrtiće sve je veća je potražnja za mjestima za djecu. Ovakvi obrti dadilja su dobri, prvenstveno radi samog zapošljavanja, ali isto tako i radi zbrinjavanja djece. Grad je prošle godine donio odluku da će na isti način, kao što se sufinancira boravak djece u gradskom dječjem vrtiću i privatnim vrtićima, sufinancirati i boravak djece u obrtima dadilja – rekao je Gregurović dodavši kako su u poduzetništvu u zadnjih nekoliko godina napravljeni značajni iskoraci.

-Što se tiče komunalne naknade među najnižima smo u Hrvatskoj, oslobodili smo četiri poreza koje Grad može samostalno donijeti, prirez nikad nismo ni uveli, porez na kuće za odmor smo ukinuli, smanjili smo porez na korištenje javnih površina za ugostiteljske terase na 1 kunu po kvadratu godišnje paušalno i ukinuli smo porez na potrošnju – istaknuo je gradonačelnik napomenuvši kako maksimalno izlaze ususret po pitanju poreza posebice u ovo vrijeme krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Na sveopće zadovoljstvo roditelja koji će upisati svoju djecu u obrt “Srčeko”, otac malenog Nikole sretan je što je tako nešto otvoreno u Krapini.

-Imamo potrebu s malim Nikolom, trebamo vrtić. Nadamo se da će se mali osloboditi malo, on treba kolektiv – rekao je.

Obrt za čuvanje djece “Srčeko” nalazi se u Magistralskoj ulici 18, a radno vrijeme mu je od 5:30 do 16:00 sati.

abrkic/www.sjever.hr
19.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.