Now Reading:
Andrej Gaćina i Varaždinka Petra Petek osvojili Zagreb Open
Full Article 2 minutes read

Andrej Gaćina i Varaždinka Petra Petek osvojili Zagreb Open

Puni hrvatski trijumf u seniorskoj konkurenciji na stolnoteniskom 10. Zagreb Openu. Ttitulu za 2021. godinu osvojili su Andrej Gaćina i Petra Petek, kojima su trofeje uručili direktor HEP-a Robert Krklec i direktor HSTS-a Renato Čengić.

Kod stolnotenisača u finalu smo gledali dvoboj prvog i drugog nositelja Tomislava Pucara i Andreja Gaćine, dvojice najboljih hrvatskih stolnotenisača i olimpijaca za Igre u Tokiju. Na kraju Gaćina je slavio s 3:1 (4, -5, 9, 5). Prvotno je na putu do finala svladao Doriana Kuzmića 3:0 (1, 2, 6), te Belgijce Floriana Cnuddea 3:0 (4, 4, 4) i Florenta Lambieta 3:0 (5, 2, 4).

– Drago mi je da sam mogao nastupiti, što sam zdrav, i što sam na kraju i osvojio. Zadovoljan sam izvedbom, protiv Belgijaca sam taktički bio odličan. Što se finala tiče Pucar i ja se toliko dobro poznajemo da čim bi se netko malo odvojio tu bi već bio kraj. Taj meč je mogao lako i na drugu stranu – spomenuo je Gaćina, koji već u subotu putuje za Varšavu gdje se igra Europsko prvenstvo.

Kod stolnotenisačica Petek je drugu godinu uzastopce najbolja, na putu do finala Varaždinka je svladala Martu Vukelić 3:1 (8, -5, 4, 6), Ivanu Tubikanec 3:1 (9, 5, -7, 8), u polufinalu Čehinju Gabrielu Stepanovu 3:0 (10, 6, 9) i za kraj Han Xue Vukelju s 3:2 (-9, -5, 7, 10, 8).

Petek je lošije krenula, gubila 2:0 u setovima, no Varaždinka je potom odigrala sjajna tri seta za novo slavlje.

– Ponosna sam ja, ali i mislim da i cijeli STK Varaždin može biti ponosan – nakon finala će Petra Petek.

Obraniti naslov u pandemijskoj godini nije malena stvar. Turnira nije bilo, igrali smo samo ligu. Meni je zadnji turnir bio baš prošli Zagreb Open u listopadu 2020. Prošle sam godine igrala protiv Han u četvrtfinalu i sada mi je bilo puno teže. Ušla sam malo nervoznije, ona je povela 2:0 i iskreno nisam očekivala da ću to moći “izvući”. Ipak, promijenila sam taktiku, čekala da ona postane nervoznija što se i dogodilo – kazala je Varaždinka.

www.sjever.hr
19.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.