Now Reading:
FOTO: Koprivnica kao snažna i kvalitetna vinska regija, na 12. izložbi vina u Starigradu, Rajnski rizling vinarije Kostanjevec ponio titulu Gradonačelnikovog vina
Full Article 2 minutes read

FOTO: Koprivnica kao snažna i kvalitetna vinska regija, na 12. izložbi vina u Starigradu, Rajnski rizling vinarije Kostanjevec ponio titulu Gradonačelnikovog vina

12. izložba vina podravskog kraja u organizaciji Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, održala se u petak, 11. lipnja u Društvenom domu u Starigradu.

Marija Tomiek apsolutna je pobjednice ovogodišnje izložbe vina. Osvojila je Diplomu za najbolje vino hobiste, za vino mješavina bijelih sorata kao i Diplomu šampion izložbe, za vino mješavina bijelih sorata. I ove godine titulu Gradonačelnikovog vina ponio je Rajnski rizling vinarije Kostanjevec.

Uz novoizabranog predsjednika Udruge Velimira Briškog, okupljenima se obratio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je ujedno i otvorio 12. izložbu vina podravskog kraja.

– Kad ogroman postotak vina dobiva zlatna ili srebrna priznanja, mislim da je to dovoljna potvrda da sve ove godine rada nisu bile uzaludne. Doista možemo reći, da se o našem gradu i kraju, polako može pričati kao o jednoj snažnoj  i kvalitetnoj vinskoj regiji – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojeg je na izložbi vina bio prisutan i pročelnik Tomislav Golubić.

Ocjenjivanje vina podravskog kraja, održano je 29. svibnja 2021. godine u Starigradu, a u ocjenjivanju je sudjelovalo sedam certificiranih degustatora. Ukupno je ocijenjen 101 uzorak vina, od čega 59 bijelih, 1 ružičasto (mješavina) i 5 crnih vina, a ocijenjen je i jedan vinjak.

Ukupno je bilo zastupljeno 12 bijelih te dvije crne sorte grožđa. Zlatnim odličjem okitilo se 25 vina, srebrnim 61, a 10 vino osvojilo je brončano odličje.

www.sjever.hr/koprivnica.hr
1.3.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.