Now Reading:
Pripreme za 29. Zagorski gospodarski zbor, Kolar: Ovogodišnji zbor biti će generalna proba za 30. izdanje iduće godine u normalnim okolnostima
Full Article 3 minutes read

Pripreme za 29. Zagorski gospodarski zbor, Kolar: Ovogodišnji zbor biti će generalna proba za 30. izdanje iduće godine u normalnim okolnostima

U srijedu, 09. lipnja, u Krapini je održan sastanak organizacijskog odbora Zagorskog gospodarskog zbora, ove godine 29. po redu, koji će biti održan za vrijeme ovogodišnjeg Tjedna kajkavske kulture, od 09. do 11. rujna.

Na prvom sastanku organizacijskog odbora ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora, među ostalim, sudjelovali su župan Krapinsko -zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Darko Varga i direktor Radija Kaj Drago Gradečak. Na sastanku je istaknuto da će ovisiti o epidemiološkim mjerama hoće li Zagorski gospodarski zbor biti moguće organizirati u punom obimu kao i 2019. godine, ili u blažoj varijanti, u minimalnom obliku, kao prošle godine.

-Zagorski gospodarski zbor lani je zbog pandemije održan u čudnim okolnostima na koje nismo navikli,  u simboličnom obliku, čisto da zadržimo tradiciju i kontinuitet. Ove godine epidemiološka situacija zasad nam dozvoljava da razmišljamo o zboru koji bi možda mogao biti na razini 2019. godine ali organiziran na malo drugačiji način – istakao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

– Naše gospodarstvo je zaslužilo jednu veliku manifestaciju, i ovom prilikom želim se zahvaliti svim gospodarstvenicima, obrtnicima, poduzetnicima i njihovim zaposlenicima na sjajno obavljenom poslu u  izuzetno teškim uvjetima u kojima su morali raditi svo ovo vrijeme. Gospodarstvo je pokazalo da je na zdravim temeljima – dodao je Kolar.

-Vjerujem da ćemo sa našim partnerima u ovim okolnostima organizirati jedan vrlo dobar gospodarski zbor i da ćemo dati našim gospodarstvenicima mogućnost da se prezentiraju i da će to biti jedna generalna proba za iduću godinu, kad će Zagorski gospodarski zbor doživjeti svoje jubilarno, 30. izdanje, u normalnim okolnostima. Pozivam sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije da se cijepe, jer ako nećemo imati dovoljnu procijepljenost, preko 60%, teško je očekivati da nećemo imati tešku jesen po pitanju korone – rekao je župan Kolar. 

Zainteresirani za sudjelovanje na 29. Zagorskom gospodarskom zboru se do 30. lipnja 2021. godine trebaju javiti – predbilježiti organizatorima, u prvom redu na službenu email adresu: info@zgz.hr ili telefonom na broj 091 5016420.

www.sjever.hr/kzz.hr 10.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.