Now Reading:
Bosilj komentirao zatečeno stanje nakon preuzimanja vlasti: Grad Varaždin nije izvršavao svoje obveze, imamo dubiozu od 13 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Bosilj komentirao zatečeno stanje nakon preuzimanja vlasti: Grad Varaždin nije izvršavao svoje obveze, imamo dubiozu od 13 milijuna kuna

Novi varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković u četvrtak su održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavili zatečeno stanje u Gradu.

Bosilj je kazao kako se na računu Grada nalazi 25 milijuna kuna, dok obaveze iznose oko 23 milijuna kuna te je najavio kako će se danas na web stranici Grada objaviti podaci o kreditnom zaduženju koje kroz idućih deset godina iznosi 139 milijuna kuna.

– Točno će se vidjeti na što smo zaduženi i kakav je godišnji plan otplate. Najveći problem jest ugovor s Arenom Varaždin, odnosno TPN Dravom, zbog čega ćemo angažirati vanjsku revizorsku tvrtku kako bi se ustanovili svi financijski aspekti poslovanja te kako bismo i mi i prošla vlast bili sigurni u što smo ušli – rekao je Bosilj dodavši kako je Grad Varaždin nije izvršavao svoje obveze, već su od travnja prošle godine do sada plaćene dvije normalne rate.

-Država je plaćala 50 posto i izvršavala svoje obveze, a Grad je račun koji je dolazio na 3,2 milijuna kuna plaćao uredno samo 2 milijuna kuna, bez dogovora s partnerom. Imamo dubiozu od otprilike 13 milijuna kuna sa zateznim kamatama – naglašava Bosilj.

Na temelju dobivene analize, kaže Bosilj, mogu krenuti u pregovore, dok su pregovori s Max Bögl Tehnobetonom već krenuli.

– Ne možemo raditi ovako, na jednostrani način. Postoje argumenti s kojima ćemo ići u razgovore i vjerujem da ćemo smanjiti zakupninu za Arenu Varaždin, no ostaje nam ova dubioza koju ćemo morati vratiti – kazao je dodavši kako je očekivao ovakvo kreditno zaduženje.

Kako je istaknuo Bosilj bili su upoznati sa zaduživanjem za ulaganja u osnovne škole, za kupnju kuće Ritz, kao i izdavanje municipalnih obveznica.
– Onaj tko će biti na vlasti za sedam, osam godina, imat će i po 20-ak milijuna kuna obveza koje nasljeđujemo od prethodne vlasti. Grad Varaždin je, uzmemo li u obzir i te municipalne obveznice, srednje zadužen – zaključio je Bosilj naglasivši kako Grad još uvijek nije prezadužen te kako će se još uvijek mogu kreditno zaduživati za neke kapitalne projekte.

Iz Grada očekuju kako će vanjska revizija idući tjedan novoj vlasti omogućiti čist početak, dok će prošla vlast saznati točno što je ostavila.

tklopotan/www.sjever.hr
10.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.