Now Reading:
MEGA FOTOGALERIJA: 175 godina Osnovne škole Krapinske Toplice, Petek: Vi ste kotačići koji ovu školu čine uspješnom
Full Article 3 minutes read

MEGA FOTOGALERIJA: 175 godina Osnovne škole Krapinske Toplice, Petek: Vi ste kotačići koji ovu školu čine uspješnom

Obrazovanje u Osnovnoj školi Krapinske Toplice traje već 175 godina, što je, složit ćemo se impresivna brojka i veliki razlog za slavlje i obilježavanje godišnjice škole iz koje je izašlo na tisuće mladih obrazovnih ljudi. Važnost današnjeg dana je i produženje dijamantnog statusa Međunarodne eko-škole što je potvrda brige o okolišu!

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i sama je bila učenica ove škole i ovom se prilikom podsjetila na provedene dane u njoj ispunjene radošću, zadovoljstvom, otkrivanjem i znatiželjom što obilježava svako djetinjstvo. Petek je ovom prilikom istaknula kako se bez obzira na izazovnu godinu puno napravilo u mnogim područjima.

– Djeco, želim vam da dani koje vi provodite u ovoj školi budu ispunjeni upravo tim vrijednostima. Učiteljicama, učiteljima, svim zaposlenicima škole, ravnatelju, ali i svim roditeljima i svima vama čestitam Dan škole jer svi ste vi kotačići koji čine ovu školu ovako uspješnom. 175 godina djelovanja jedne škole je veliki jubilej i prigoda da se prisjetimo svih onih koji su dali svoj doprinos u radu i djelovanju naše osnovne škole, a takvih je u 175 godina bilo jako mnogo – poručila je Petek i ravnatelju škole Samsonu Štiboharu uručila zahvalu Krapinsko-zagorske županije povodom 175. obljetnice školstva u Krapinskim Toplicama, ali i za predan rad u obrazovanju kao jamstvu napretka i društva u cjelini.

– Danas želim posebno zahvaliti učiteljima, kao i svom djelatnicima ove škole, na dodatno uloženim naporima kako bi se nastava u ovo pandemijsko vrijeme mogla održavati prema planu i programu. Hvala i našoj dječici, a želim istaknuti da je Općina iznimno ponosna na svu ovu marljivu djecu i na sve njihove postignute uspjehe. Tek sam prije dva dana stupila na dužnost načelnice, ali mogu reći da će škola uvijek imati podršku Općine u svemu što god treba – poručila je načelnica Krapinskih toplica, Gordana Jureković.

Štibohar je naglasio kako ova obljetnica budi ponos na sve oni koji su dali svoj doprinos školi, na one koji danas grade budućnost!

– Najveća prekretnica ove škole je potres koji nas je zadesio i sveobuhvatna obnova škole koja je sada lijepo uređena. Današnja vizura škole svojom ljepotom kroz zalaganje odgovornih u sustavu odgoja i obrazovanja posebno našeg osnivača KZŽ, župana Kolara i zamjenice Petek odiše novim ruhom i suvremenom opremom – kazao je Štibohar.

– Ove nastavne godine matičnu školu pohađa 352 učenika kroz 21 razredni odjel. Nastava je stručno zastupljena i provodi je vrhunski nastavni kadar. Središte i polazište nastavnog tijeka ste vi, učenici, vaše potrebe, interesi i nadarenost. Preko vas i preko medija želimo upoznati roditelje, prijatelje naše škole, partnere, donatore i sve koji nas podupiru u našem radu da ovaj plemenit rad i da rezultat nikad ne izostane. Veliko vam hvala – rekao je Štibohar i uputio posebnu zahvalu tehničkom osoblju i učiteljima, kao i Ministarstvu znanosti i obrazovanja!

– Vesele me novi izazovi za kvalitetniji i pristupačniji, kao i napredak vas učenika i učitelja – poručio je Štibohar.

Po završetku konferencije Petek, Jureković i Štibohar učenicima su uručili prigodne poklone za značajne rezultate i iskazivanje prema radu.

Da je obilježavanje krasila divna atmosfera, uvjerite se kroz fotogaleriju!

mčaržavec/www.sjever.hr
09.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.