Now Reading:
Međimurje čini korak naprijed u procjepljivanju svojih građana: U subotu masovno cijepljenje s 2,5 tisuća doza!!!
Full Article 2 minutes read

Međimurje čini korak naprijed u procjepljivanju svojih građana: U subotu masovno cijepljenje s 2,5 tisuća doza!!!

Nastavlja se povoljnija epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji, pa se iz stožera Civilne zaštite nadaju još boljoj slici, ali i 50 posto procijepljenosti svojih građana u narednom tjednu.

Marina Payerl Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije na današnjoj je press konferenciji istaknula kako se cijepljenje provodi doslovno po planu!

– Brojke koje bilježimo uz broj procijepljenih osoba ukazuju da je Međimurska županija po obuhvatu cijepljenih osoba na samom vrhu u Hrvatskoj, odmah nakon Grada Zagreba koji ima najveći postotak cijepljenih s jednom dozom. Međimurje ima 44,5% cijepljenih osoba starijih od 18 godina, a sa dvije doze 19,2%. Prosjek Hrvatske iznosi 40,4% s prvom dozom, a 17,6% s drugom dozom. Ukoliko nastavimo s ovakvim načinom procjepljivanja i odaziva naših stanovnika, mi ćemo vrlo brzo doći i do 50% – rekla je Payerl-Pal i iskoristila priliku da pozove sve stanovnike Međimurja da se odazovu na cijepljenje jer se u cijeloj Hrvatskoj bilježi niži interes i odaziv na cijepljenje!

Ponovila je informacije oko uobičajenog cijepljenja na tri punkta srijedom, četvrtkom i subotom, ali i informaciju kako su od ovog ponedjeljka otvorena vrata i u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i u Županijskoj bolnici Čakovec za slobodan dolazak na cijepljenje, te da građani mogu odabrati cjepivo Pfizer ili AstraZeneca.

– Ne možemo predvidjeti ritam i brzinu cijepljenja, ali to ne ometa odaziv građana na cijepljenje. Oni koji se žele najaviti mogu to učiniti putem platforme koja se svakodnevno provjerava – poručila je Payerl-Pal.

Velika novost koja se tiče cijepljenja u Međimurskoj županiji je da se od idućeg tjedna provodi masovno cijepljenje na punktovima u četvrtak i nedjelju, a od subote, 20. svibnja najavljeno je masovno cijepljenje za što je osigurano blizu 2,5 tisuća doza cjepiva.

mčaržavec/www.sjever.hr
09.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.