Now Reading:
Habijan o današnjim uhićenjima i predsjedniku države: Pravosuđe je učinkovito, a Milanović je u službi SDP-a!
Full Article 2 minutes read

Habijan o današnjim uhićenjima i predsjedniku države: Pravosuđe je učinkovito, a Milanović je u službi SDP-a!

Nakon velike akcije USKOK-a u kojoj su uhićena trojica sudaca i jedan poduzetnik, na aktualnu se situaciju osvrnuo i predsjednik varaždinskog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan.

Habijan je prije svega komentirao izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u kojoj, kako kaže, govori o pravosuđu kao o vlasništvu HDZ-a, premijera Plenkovića i nekih drugih ljudi.

-Upravo ova uhićenja i ovi procesi koji su pokrenuti tijekom ove godine pokazuju da je pravosuđe učinkovito, da radi svoj posao – govori Habijan i dodaje kako je upravo to glavna razlika između današnjeg pravosuđa u odnosu na razdoblje kada je Milanović bio premijer.

-Svi znamo za njegovu nedavnu izjavu u kojoj govori kako je normalno da premijer zna za tajne istražne radnje, odnosno za izvide, što je apsolutno protivno Zakonu o kaznenom postupku i pokazuje kako je u to vrijeme funkcioniralo pravosuđe, a kako funkcionira danas i u tome je ta glavna razlika – istaknuo je Habijan.

Naglasio je kako je predsjednik Milanović u vrijeme kampanje i ususret lokalnih izbora bio u službi političke stranke, odnosno SDP-a.

-On to nastavlja činiti i sada, bez obzira što svi znamo da je predsjednik države osoba koja zastupa sve građanke i građane Hrvatske, a ne članice ili članove jedne političke opcije, što on konstantno čini – kazao je Habijan dodavši kako je sve to pokazuje slabost SDP-a koja je nakon lokalnih izbora sve vidljivija.

Tvrdi da USKOK-ova uhićenja pokazuju kako hrvatsko pravosuđe radi svoj posao, funkcionira i koliko je učinkovito.

-Da ne govorim koliko je u proteklih pet godina učinjeno upravo za reformu pravosuđa, koliko je sredstava dano USKOK-u, koliko je povećano i ljudstvo, što se tiče specijaliziranih osoba koje se bave financijskim kriminalitetom, tehničkom i materijalnom opremom. To sve ukazuje da ova Vlada radi na reformi tog dijela pravosuđa, a ovo sve su rezultati – zaključio je Habijan.

tklopotan / www.sjever.hr
09.06.2021.

Input your search keywords and press Enter.