Now Reading:
Mjere popuštaju, ali Plenković najavio daljnje potpore pogođenim sektorima i nakon otvaranja
Full Article 2 minutes read

Mjere popuštaju, ali Plenković najavio daljnje potpore pogođenim sektorima i nakon otvaranja

Trend smanjenja broja novozaraženih se nastavlja pa će, prema svemu sudeći, neke od protuepidemioloških mjera u Hrvatskoj biti ukinute i prije 1. lipnja.

Unatoč tome, premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da će vlada nastaviti pomagati onim sektorima koji će ograničeno poslovati i nakon popuštanja mjera zbog jenjavanja pandemije covida-19.

-Onima čije aktivnosti budu i dalje ograničene, mi ćemo u skladu s našom konzistentnom politikom omogućiti mjere potpore – rekao je Plenković u Bruxellesu gdje sudjeluje na samitu čelnika EU-a, a prenosi N1.
Podsjetio je da je vlada za očuvanje radnih mjesta dosad izdvojila 10,5 milijardi eura te da su tako spasili 680 tisuća radnih mjesta i 120 tisuća poslodavaca.

Premijer je još jednom pozvao sve građane da se cijepe, uz napomenu da “nema bolje zaštite od cijepljenja”.
Kako piše N1, Plenković je rekao i da se s puno država bilateralno razgovara o tome kako omogućiti dolazak gostiju u Hrvatsku dok se ne uvedu digitalne potvrde EU-a o cijepljenju, što je predviđeno 1. srpnja te je pojasnio da će i prije 1. srpnja turisti moći dolaziti u Hrvatsku po istom konceptu na kojem funkcioniraju i digitalne potvrde.
To znači da će trebati potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju ili negativan test na covid-19.

www.sjever.hr/N1
25.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.