Now Reading:
PLENKOVIĆ: Isplatili smo 118 milijuna kuna za 9.000 radnika u Koprivničko-križevačkoj županiji
Full Article 3 minutes read

PLENKOVIĆ: Isplatili smo 118 milijuna kuna za 9.000 radnika u Koprivničko-križevačkoj županiji

U posjetu ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije u samim Križevcima došao je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković. Predsjednik Plenković tom je prilikom zahvalio svima koji su sudjelovali u kampanji u prvom krugu lokalnih izbora, čestitao izabranoj načelnici i načelnicima koji su izabrani u prvom krugu u Koprivničko-križevačkoj županiji, te pružio podršku stranački kandidatima u drugom krugu lokalnih izbora.

Riječ je o kandidatima za župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije Darku Korenu i Ratimiru Ljubiću, kandidatima za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Križevaca Mati Devčiću i Martini Zdilar Sertić te kandidatima za načelnike Općine Gornja Rijeka Martinu Nakaniju i Općine Podravske Sesvete Krunoslavu Posavcu.

Nakon radnog sastanka, održane su izjave za medije na kojima su sudjelovali domaćin, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota, predsjednik GO HDZ-a Križevci i kandidat za gradonačelnika Križevaca Mato Devčić te kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

– Zahvaljujem na iskazanoj podršci kandidatima u drugom krugu, županu Darku Korenu i njegovom zamjeniku Ratimiru Ljubiću te kandidatu za gradonačelnika Križevaca Mati Devčiću i kandidatu HDZ-a Martinu Nakaniju za načelnika općine u Gornjoj Rijeci te Krunoslavu Posavcu u Podravskim Sesvetama, rekao je Sobota.

– Želio bih istaknuti veliku ulogu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u svim projektima od nacionalnog interesa koji se događaju u Koprivničko-križevačke županije i svi su ti projekti izravno u kontaktu s Križevcima. U naredne četiri godine trudit ćemo se da se maksimalno realiziraju, kazao je Devčić.

– Vjerujem kako ćemo nakon ove polufinalne utakmice koju smo dobili protekle nedjelje i u finalu također ostvariti pobjedu i ostati na čelu Koprivničko-križevačke županije kojom već 13 godina uspješno upravljamo, ali prije svega odgovorno što je u ovim vremenima posebno bitno. Zahvaljujem predsjedniku Plenkoviću, ne samo na podršci kao predsjedniku stranke, nego upravo kao predsjedniku Vlade u svim projektima koji se realiziraju na prostoru Koprivničko-križevačke županije s nacionalne razine, a ti su projekti vrijedni su 5,2 milijarde kuna, rekao je Koren.

– Za Koprivničko-križevačku županiju smo u protekle četiri godine radili na tome da sve jedinice lokalne samouprave, općine, gradovi i županija, imaju više prihoda. Godišnje je to 108 milijuna kuna prihoda više nego 2017. godine, ovdje je ugovoreno tri milijarde kuna projekata iz EU fondova, a u vrijeme najveće COVID krize očuvali smo i radna mjesta i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Do sada je 118 milijuna kuna isplaćeno za devet tisuća radnika u Koprivničko-križevačkoj županiji. Očekujemo da u suradnji s Vladom RH nastavimo zajedno raditi maksimalne napore za boljitak života svih građana Koprivničko-križevačke županije– kazao je Plenković.

www.sjever.hr/zo.hdzkc.com
20.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.