Now Reading:
Večeras prvo polufinale Eurosonga – evo kako naša Albina stoji na kladionicama
Full Article 2 minutes read

Večeras prvo polufinale Eurosonga – evo kako naša Albina stoji na kladionicama

Natjecanje za pjesmu Eurovizije najveće je svjetsko televizijsko glazbeno natjecanje, a po peti ga put organizira Nizozemska. Ovoga će se puta Eurosong održati u Rotterdamu.

Hrvatska radiotelevizija i ove godine tradicionalno prenosi sve tri večeri festivala, a prijenos prve polufinalne večeri bit će večeras u 21 sat na Prvom programu HTV-a te Drugom programu Hrvatskoga radija.

Natjecanje se održava u Nizozemskoj zahvaljujući pobjedi Duncana Laurencea na Eurosongu 2019. u izraelskom Tel Avivu. Nakon otkazanog Eurosonga 2020., zbog pandemijskih okolnosti, nizozemski organizatori odlučili su potvrditi Rotterdam kao domaćina ovogodišnjeg Eurosonga, na pozornici i u dvorani koja je bila predviđena i prethodne godine, piše HRT.

Na ovogodišnjem Eurosongu natjecat će se 39 zemalja, a u prvom polufinalu za prolaz dalje natječu se: Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Australija, Sjeverna Makedonija, Irska, Cipar, Norveška, Hrvatska, Belgija, Izrael, Rumunjska, Azerbajdžan, Ukrajina i Malta. Izravni finalisti koji glasuju u ovom polufinalu jesu: Italija, Nizozemska i Njemačka.

Od šesnaest natjecatelja njih deset iz prve polufinalne večeri prolazi u veliko finale Eurosonga koje će se održati u subotu u nizozemskoj Ahoy Areni.

Hrvatska predstavnica ove je godine Albina Grčić s pjesmom Tick-Tock koju je publika odlično prihvatila, a na kladionicama prognoziraju da će ući u eurovizijsko finale kao sedmoplasirana iz prvog polufinala.
Držimo palčeve da se to i ostvari!

screenshot/youtube
www.sjever.hr/HRT
18.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.