Now Reading:
SDP-u najavljuju loš rezultat u četiri najveća hrvatska grada. Evo kako to komentira Siniša Hajdaš Dončić
Full Article 3 minutes read

SDP-u najavljuju loš rezultat u četiri najveća hrvatska grada. Evo kako to komentira Siniša Hajdaš Dončić

U četiri najveća grada, kako pokazuje posljednje istraživanje koje je za Novu TV provela agencija Ipsos, moglo bi doći do velikih zaokreta. U tradicionalno “crvenoj” Rijeci SDP-u prvi put prijeti gubitak vlasti, a HDZ-u u Osijeku se prvi put smiješi da je osvoji. U Splitu najveću potporu ima HDZ-ov kandidat Vice Mihanović, ali mu za vrat puše Ivica Puljak iz Centra – donosi Jutarnji.hr. U Zagrebu se dodatno potvrdila dominacija zeleno-lijeve platforme Možemo!, ali je neizvjesno hoće li zagrebački SDP dovoljno dobaciti da zajedno imaju većinu u Skupštini.

A te je rezultate odnosno istraživanje komentirao zamjenik predsjednika SDP-a, Siniša Hajdaš Dončić.

Ističe da različite ankete daju različite rezultate, no oni su očekivani. Tvrdi da za SDP situacija nije dramatična, ni čupava kako se to prikazuje u medijima. Presudna će biti, smatra, izlaznost koja zbog covida neće biti velika, ali će, prema njegovu mišljenju, SDP i HDZ ostvariti bolje rezultate od onoga što predviđaju istraživanja.

Premda istraživanja u Rijeci govore da će se pobjednik izbora utvrditi u fotofinišu, Hajdaš Dončić je uvjeren da njihov Marko Filipović sigurno postaje gradonačelnik Rijeke. Kaže da SDP u Splitu ima dobrog kandidata, dok se njihov kandidat u Osijeku bori za drugi krug.

Što ćemo izgubiti? Rijeku ćemo zadržati i u to smo sigurni. Pozicije će ostati iste. Neće se dogoditi neke velike turbulencije. Uostalom, imamo velike šanse u Makarskoj, Korčuli, Velikoj Gorici, Zagrebačkoj županiji, Varaždinu, ali i u Zadru. Ne vidim na temelju čega se radi fama da gubimo identitet. Neka mi netko kaže što mi gubimo – kaže Hajdaš Dončić i navodi da SDP nije bio na vlasti ni u Splitu ni u Zagrebu, a u Gradskoj skupštini Zagreba je imao pet vijećnika, dok su preostala tri bili koalicijski partneri sa zajedničke liste.

U Zagrebu je dio naših glasača vidio da pobjeđuje Tomašević i okreću se njemu. Njih pozivam da glasaju za nas jer SDP nije bez šanse – poručio je Hajdaš Dončić.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/mozemo-dominira-u-zagrebu-hdz-vodi-u-splitu-i-prvi-put-osvaja-osijek-a-u-rijeci-fotofinis-15071690

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 09.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.