Now Reading:
Uz Dan Općine Donji Kraljevec Đuro Horvat primio priznanje za životno djelo, DVD Pustakovec i KK Donji Kraljevec za dugogodišnje djelovanje
Full Article 3 minutes read

Uz Dan Općine Donji Kraljevec Đuro Horvat primio priznanje za životno djelo, DVD Pustakovec i KK Donji Kraljevec za dugogodišnje djelovanje

Općina Donji Kraljevec svoj Dan obilježava 7. svibnja, uz spomen na prvu konstituirajuću sjednicu tamošnjeg Općinskog vijeća. Tim je povodom održana svečana sjednica na kojoj su dodijeljena općinska priznanja. Priznanje za životno djelo uručeno je Đuri Horvatu, za posebni doprinos u razvoju gospodarstva. DVD Donji Pustakovec primio je plaketu za 70 godina aktivnog i zapaženog djelovanja u području vatrogastva, a Košarkaški klub Donji Kraljevec za 50 godina aktivnog i zapaženog sportskog djelovanja.

Dodijeljena su i priznanja uspješnim učenicima s područja Općine Donji Kraljevec koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, odnosno učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, a to su Nera Košak, Lovro Tota, Jakov Tota, Dora Vlahek i Ivana Pintarić, kao i Dino Dolenec, student Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci koji je dobitnik Dekanove nagrade. Teni Vurušić, za osvojeno 1. mjesto na državnom prvenstvu u karateu, Miji Sabol, za osvojeno 1. mjesto na međunarodnom prvenstvu u karateu, Miji Križaj, za sudjelovanje na državnom Mastersu u tenisu i Dorianu Čavleku, za sudjelovanje na državnom prvenstvu u štafetama, uručeno je priznanje za sportska dostignuća tijekom 2020. godine.

-Iza nas je uspješno razdoblje u kojem nismo zaboravili ni jedno naselje općine Donji Kraljevec. Gospodarstvo je naš motor razvoja i kao takvo uvijek nam je na oku temu stojimo na raspolaganju. Naše gospodarstvo je pretežito izvozno orijentirano i ostvaruje značajne prihode ne samo za Međimurje nego i za cijelu Hrvatsku – istaknuo je načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.

U ovom mandatu obnovljena je Osnovna škola Donji Kraljevec i školska sportska dvorana, koja je opremljena i novom opremom. Uz to, obnovljena je i Osnovna škola u Hodošanu. Na ove investicije posebno je ponosan župan Međimurske županije Matija Posavec jer su realizirane dobrom suradnjom Županije i Općine. Sa županijske razine, osim u obrazovanje kao prioritet, ulagalo se u prometnice, izgradnju pješačko biciklističkih staza, dok je Općina obnovila dječji vrtić. S obzirom na pozitivne gospodarske trendove, područje općine Donji Kraljevec raste i razvija se u dobrom smjeru.

www.sjever.hr 08.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.