Now Reading:
Ljekarne Zagrebačke županije otvorile novu poslovnicu u Rudama – Župan Kožić se susreo i s proizvođačima rudarske greblice
Full Article 2 minutes read

Ljekarne Zagrebačke županije otvorile novu poslovnicu u Rudama – Župan Kožić se susreo i s proizvođačima rudarske greblice

U sklopu prostora Doma zdravlja Zagrebačke županije u Rudama otvorena je ljekarna.

-Ovime smo stanovnicima Ruda osigurali kompletnu i dobro koordiniranu primarnu zdravstvenu zaštitu – rekla je Matea Mršić, voditeljica novootvorene ljekarne, jedne od 19 podružnica Ljekarni Zagrebačke županije.
Ljekarna u Rudama radit će u istom radnom vremenu kao i ordinacija opće medicine i stomatološka ordinacija – ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, a utorkom, četvrtkom i petkom ujutro.

Kraćoj svečanosti u prigodi početka rada ljekarne prisustvovao je i župan Stjepan Kožić.
Zahvalio je Ljekarnama Zagrebačke županije što su uspjele iznaći načina i snage unutar svoga poslovanja otvoriti još jednu ljekarnu.
-To znači da Ljekarne dobro posluju, jer da nije tako ne bi u ovaj prostor mogle uložiti oko 400.000 kuna – rekao je župan.
Istaknuo je i da su zaposlenici Ljekarni uvijek bili inovativni.
-Sami rade značajan broj pripravaka, a u vrijeme kada je počela pandemija koronavirusa sami su radili i dezinficijense – dodao je župan.

U ime Ljekarni Zagrebačke županije prisutne je pozdravila Renata Žakman Tomić, zamjenica ravnateljice.

Nakon otvorenja ljekarne, župan je obišao pekarnicu Nikl, u kojoj se proizvodi rudarska greblica, tradicionalni slani kolač, nedavno uvršten u registar zaštićenih oznaka izvornost i zemljopisnog podrijetla na razinu Europske unije. U razgovoru s Andrejasom i Jelenom Nikl upoznao se s procedurom koja je prethodila zaštiti ovoga kolača, koji se sada pod nazivom rudarska greblica smije proizvoditi samo u Rudama, Cerju Samoborskom, Braslovju, Kotarima, Manjoj Vasi, Bukovju Podvrškom i Prekrižju Plešivičkom.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
08.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.