Now Reading:
U Podravinu za tekući i idući mjesec stići će ukupno 71 tisuća doza cjepiva! Ljubić: Interes prosvjetnih djelatnika za cijepljenje u našoj županiji najveći je u Hrvatskoj!
Full Article 3 minutes read

U Podravinu za tekući i idući mjesec stići će ukupno 71 tisuća doza cjepiva! Ljubić: Interes prosvjetnih djelatnika za cijepljenje u našoj županiji najveći je u Hrvatskoj!

Na jučerašnjoj konferenciji Stožera Koprivničko-križevačke županije, 06. svibnja prezentiran je daljnji plan cijepljenja. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako će u Koprivnici i Križevcima u subotu, 8. svibnja na punktovima za cijepljenje provesti akcije cijepljenja koje će kao i do sada biti pripremljene u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima, a na njima će se u svakom gradu procijepiti po 1800 stanovnika.

Načelnik Ljubić je dodao kako će se u Koprivnici u srijedu, 12. svibnja organizirati i procjepljivanje svih prosvjetnih djelatnika s područja županije koji su se prijavili za cijepljenje, a oni kojima taj model ne odgovora, a nisu s koprivničkog područja, moći će se procijepiti na redovnim punktovima u Križevcima i Đurđevcu prijavom kod svojih liječnika obiteljske medicine u kasnijim terminima.

– Ovo je prilika da se prosvjetni djelatnici kao jedna od prioritetnih skupina procijepi i mogu reći kako je interes prosvjetnih djelatnika u našoj županiji najveći u Hrvatskoj te se nadam da će to potaknuti i ostale da se prijave za cijepljenje – kazao je Ljubić.

Najvažnije je da se akcije procjepljivanja organiziraju na najefikasniji način, a mi smo do sad pokazali da se u našoj županiji to čini na najkvalitetniji mogući način i prema najvišim standardima. Pred nama je veliki posao, vjerujem da će naš Stožer učiniti sve da to tako bude i dalje. Molimo i sve predstavnike jedinica lokalne samouprave da se uključe poput drugih ustanova i institucija kako bi ostvarili cilj da se do kraja lipnja većina populacije procijepi – zaključio je župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla kazala je kako će u županiju u svibnju stići 34.000 doza cjepiva, a u lipnju 37.000 doza nekoliko različitih proizvođača te je izrazila nadu da će se u iduća dva tjedna na velikim punktovima procijepiti svi oni koji su se prijavili svojim obiteljskim liječnicima.

– Organizirat ćemo i cijepljenje radnika pa ako u većim tvrtkama ima više od 10 zainteresiranih za cijepljenje neka se prijave na e-mail cijepljenje@zzjz-kkz.hr. Ne moraju se prijavljivati i svom liječniku, tako ćemo olakšati primarnoj praksi u pripremi i organizaciji cijepljenja – pojasnila je ravnateljica Vadla.

Dodala je kako će obiteljski liječnici u svojim ordinacijama radi lakše organizacije cijepiti Johnson i Johnson cjepivom koje se primjenjuje samo u jednoj dozi te da se radi na organizaciji cijepljenja u OB Koprivnica za pacijente koji su u kliničkoj anamnezi imali određenih reakcija na primjenu lijekova.

www.sjever.hr
07.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.