Now Reading:
Korak bliže izgradnji bazena u Ludbregu – Bilić: Bit će to prekrasan objekt, dodatan sadržaj za ljetne mjesece
Full Article 3 minutes read

Korak bliže izgradnji bazena u Ludbregu – Bilić: Bit će to prekrasan objekt, dodatan sadržaj za ljetne mjesece

Grad Ludbreg predao je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju bazena s kamp odmorištem. Bazen će biti izgrađen na lokaciji podno Črn bela.

Važnost projekta proizlazi iz povećanja razine i broja novih društvenih usluga za sve dobne i društvene skupine, povećanje broja novih usluga za djecu, mlade i studente, osobe starije životne dobi i umirovljenike i uvođenja u potpunosti nove društvene infrastrukture koja će pozitivno utjecati na lokalnu zajednicu.
-Bazen je dugogodišnja tema u Ludbregu, napokon smo ovih dana uspjeli predati zahtjev za lokacijsku dozvolu za izgradnju bazena s kamp odmorištem. To je jedan prekrasan objekt koji će Ludbrežanima, ali i svima kojima je Ludbreg blizu pružiti jedan dodatan sadržaj za ljetne mjesece, a ono što je meni posebno važno jest da će i školama, ne samo ludbreškoj već i onima u susjednim općinama, biti omogućena škola plivanja kroz svibanj, lipanj i rujan, odnosno razdoblja kad je moguće koristiti vanjske bazene – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodao je i kako je sam bazen projektiran na drugačiji način.
-Nismo željeli napraviti plavu rupu u zemlji već smo željeli da se projektira bazen koji će izgledom biti što prirodniji, odnosno bazen će izgledati kao da se naša Bednja slijeva u njega. Cijeli prostor bit će uređen na način da ne odudara od prirode, s jako puno kamenja, bednjanskog i dravskog, odnosno onoga što postoji u našim rijekama – kaže gradonačelnik Bilić.

Bazen će se graditi ispod Črn bela i imat će 1700 kvadrata vodene površine, a dio površine bazena bit će za neplivače kako bi on bio jednako dostupan svima.
-Koristit ćemo i termalni dio, odnosnu slanu vodu koja će biti posebno kanalizirana s obzirom da je ona ljekovita i opterećena je naftom, sumporom i drugim sadržajima tako da ju moramo posebno tretirati i u posebnom bazenu će se koristiti taj sadržaj. Uz sam bazen pripremljen je i kamp od 54 mjesta kojima se onda može ponuditi i sadržaj bazena – kaže gradonačelnik.

Gradnja bazena dio je turističke priče kojom Ludbreg nastoji omogućiti posjetiteljima da se ovdje zadrže nekoliko dana.
-Bazen se nalazi preko puta Otoka kojeg nastojimo pretvoriti u zelenu oazu, neke projekte već provodimo, neke smo prijavili, a konačni cilj nam je Bednju učiniti atrakcijom. Kompleks otoka s bazenom čini cjelinu i predstavlja važan turistički magnet i središte rekreacijskog života za nas koji ovdje živimo, a oni koji su još kreativniji sasvim sigurno u svemu tome pronaći će i prostor za turistički biznis – zaključuje gradonačelnik.

www.sjever.hr
08.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.