Now Reading:
Gradu Ivancu 2,9 milijuna kuna za reciklažno dvorište za odlaganje odvojenog otpada
Full Article 2 minutes read

Gradu Ivancu 2,9 milijuna kuna za reciklažno dvorište za odlaganje odvojenog otpada

Gradu Ivancu je od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja stigla Odluka o financiranju projekta „Uspostava reciklažnog dvorišta Ivanec“ kojom mu je dodijeljeno 2.904.371,58 kuna bespovratnih europskih sredstava za gradnju i opremanje reciklažnog dvorišta.

Sredstva po navedenom javnom pozivu osigurana su iz Kohezijskog fonda, odnosno iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine.

Planirana je izgradnja reciklažnog dvorišta u vidu nadziranog ograđenog prostora namijenjenog odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnog vrsta otpada. Izgradnja reciklažnog dvorišta planirana je u ulici Vladimira Nazora, na trenutno neizgrađenoj parceli, a u neposrednoj blizini Ivkoma d.d.

Reciklažno dvorište sastojat će se od sljedećih objekata: asfaltno-prometno manipulativne površine, betonske vodonepropusne površine, sortirnice i nadstrešnice, montažnog objekta za zaposlene, spremnika za otpad, ograde s kolnim i pješačkim ulazom, vodonepropusne kanalizacije oborinske odvodnje s prometnih površina te separatora – taložnika.

Prijavi projekta prethodilo je prikupljanje svih potrebnih dozvola, poput građevinske dozvole i prava građenja, kao i potrebne procjene i mišljenja koja se odnose na utjecaj na okoliš. Uspješnu projektnu prijavu za Grad Ivanec izradila je gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec d.o.o., odnosno njezin specijalizirani odjel za EU fondove, Projektni ured, a koji će operativnu, savjetodavnu i logističku potporu pružati i tijekom provedbe projekta.

Osim izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, u okviru projekta provest će se i obavezne aktivnosti izobrazno-informativnog karaktera o održivom gospodarenju otpadom. Planirano je održavanje dvije radijske emisije na temu održivog gospodarenja otpadom. Previđena je i aktivnost podjele informativnih letaka, u količini od 5.000, čime će se pokriti cjelokupno administrativno područje Ivanca. Leci će se građanima dijeliti dva puta godišnje, ukupno četiri puta za vrijeme trajanja projekta.

Po završetku projekta, investitor Grad Ivanec će upravljanje reciklažnim dvorištem prepustiti komunalnom poduzeću Ivkom d.d.

Ukupna vrijednost projekta 5.681.402,06 kuna, a Gradu Ivancu narednih dana predstoji potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Foto: ilustracija, tako će otprilike izgledati novo reciklažno dvorište u Ivancu

www.sjever.hr/ivanec.hr
07.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.