Now Reading:
U Zagorju 20 novozaraženih, Ferek-Jambrek: Prošli tjedan smo bili treća najbolja županija, ovaj tjedan smo peta!
Full Article 3 minutes read

U Zagorju 20 novozaraženih, Ferek-Jambrek: Prošli tjedan smo bili treća najbolja županija, ovaj tjedan smo peta!

U protekla 24 sata zabilježeno je 20 osoba pozitivnih na COVID-19 na području Krapinsko zagorske županije, a preminule su dvije osobe.

-U istom razdoblju oporavilo se 66 osoba, tako da trenutno imamo na području KZŽ 405 aktivnih osoba, odnosno 948 osoba u samoizolaciji. U proteklih 7 dana, incidencija na 100 000 stanovnika iznosi 188. Prošli petak je bilo 261, a tjedan dana prije bilo je 281 odnosno imamo pad za 28% u odnosu na prošli tjedan. U istom vremenu prošli tjedan smo bili treća najbolja županija, ovaj tjedan smo peta što govori da su druge županije nešto bolje se oporavljale, ali brojka je zadovoljavajuća. Ono što je također bitno broj hospitaliziranih ili trenutno najbitnije u bolnici Bračak imamo 46 osoba, 7 osoba na respiratoru, u Krapinskim Toplicama imamo 18 osoba , u protekla 2 tjedna smo imali na liječenju 46 osoba pozitivnih, prošli petak je bilo 57, dok danas imamo ukupno 64  – izvijestio je načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek.

Dodao je kako je prosjek trenutno hospitaliziranih u 7 dana 63, dok je taj broj prošli tjedan iznosio 54, odnosno porastao je broj za 7 dana za 17 %. Također, prošli tjedan preminulo je ukupno 8 osoba, tjedan prije toga preminulo je 5 osoba, a prije 3 tjedna je bilo 8 osoba.

Ferek Jambrek je zamolio građane na pridržavanje mjera jer broj hospitaliziranih raste kako bi te brojke smanjili i kako bi županija ušla u ono, kako kaže zeleno područje.

U jedinici intenzivnog liječenja se trenutno nalazi 10 bolesnika, od toga 7 na respiratoru, što je jedna od najvećih brojki u zadnjih 4 tjedna. Na covid odjelu, na internoj medicini imamo još par pacijenata koji su na high flow terapiji kisikom i ti pacijenti su sigurno kandidati za intenzivno liječenje, nadamo se da se to neće dogoditi, ali brojka od 10 bolesnika na intenzivnoj njezi je sigurno zabrinjavajuća. Ono što moram reći da se situacija ne mijenja jer se broj hospitaliziranih u bolnici u Zaboku i Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice povećava, a to je znak da bez obzira na incidenciju koja je manja, broj hospitaliziranih ne jenjava – upozorio je Tihomir Vančina, ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana te apelirao na građane da se cijepe.

abrkic/www.sjever.hr
07.05.2021

Input your search keywords and press Enter.