Now Reading:
Položen kamen temeljac za novu zgradu Zavoda za kliničku mikrobiologiju KB “Sveti Duh” – Jelena Pavičić Vukičević: “Svjedočimo važnoj i vrijednoj investiciji u zagrebačkom zdravstvenom sustavu!”
Full Article 2 minutes read

Položen kamen temeljac za novu zgradu Zavoda za kliničku mikrobiologiju KB “Sveti Duh” – Jelena Pavičić Vukičević: “Svjedočimo važnoj i vrijednoj investiciji u zagrebačkom zdravstvenom sustavu!”

U Zagrebu je u srijedu u Ulici Dunjevac na mjestu stare zgrade Zavoda za kliničku mikrobiologiju KB “Sveti Duh” započela izgradnja nove zgrade na površini od 2.675 m2. Tom prilikom je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima položila kamen temeljac na gradilištu.

Nastavak je ovo svih dosadašnjih investicija Grada Zagreba u ovu zdravstvenu ustanovu. Nova zgrada doprinijet će kvaliteti zdravstvene skrbi u Zagrebu, a jednako tako će svim djelatnicima Zavoda za mikrobiologiju omogućiti napredovanje u znanstveno-istraživačkome radu – rekla je Pavičić Vukičević i istaknula da danas svjedočimo važnoj i vrijednoj investiciji u zagrebačkom zdravstvenom sustavu.

Osim zavodske djelatnosti za koju je namijenjen veći dio prostora, ovim projektom se osiguravaju i prostori za potrebe Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, Objedinjenoga hitnog bolničkog prijama, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Odjela za dječju oftalmologiju i strabizam, Suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije za dječju oftalmologiju te Službe za uslužne djelatnosti i za smještaj arhivske i registraturne građe bolnice.

-Grad nam pruža kontinuiranu podršku u naporima da budemo i da ostanemo bolnica izvrsnosti i izbora Zagrepčana, ali i svih građana Republike Hrvatske – rekao je ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Mladen Bušić i zahvalio Gradu Zagrebu, osnivaču i vlasniku bolnice.

Kliničku bolnicu „Sveti Duh“ koja ove godine obilježava 217 godina neprekinuta rada je njezin osnivač – Grad Zagreb prepoznao kao ključna nositelja zdravstvene zaštite.

Ugovorena vrijednost radova je 27.125.716,73 kuna s PDV-om, a planirana vrijednost opremanja novih bolničkih kapaciteta je 9.375.000,00 kuna s PDV-om.

www.sjever.hr / zagreb.hr
06.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.