Now Reading:
SDP KZŽ – Grbin: „Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije pokazatelj je kako bi se Županije trebale posvetiti brizi za gospodarstvo”
Full Article 6 minutes read

SDP KZŽ – Grbin: „Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije pokazatelj je kako bi se Županije trebale posvetiti brizi za gospodarstvo”

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin srijedu je proveo obilazeći gradove i općine u Krapinsko-zagorskoj županiji, kako bi stranačkim kandidatima pružio podršku uoči lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja.

Nakon Konjščine, Zlatar Bistrice, Mača, Zlatara, Bedekovčine, Gornje Stubice, Stubičkih Toplica, Oroslavja i Zaboka, u društvu aktualnog župana i kandidata za novi mandat na toj funkciji Željka Kolara te saborskog zastupnika Siniše Hajdaša Dončića, obišao je i Radoboj, Krapinu, Petrovsko i Đurmanec.

Grbina je u Radoboju dočekala Silvija Puljko, kandidatkinja SDP-a za načelnicu Općine Radoboj koja je istaknula da je došlo vrijeme za promjene te upoznala predsjednika SDP-a sa svojim programom koji, naglasila je, obuhvaća sve stanovnike Radoboja, od najmlađih, do najstarijih.

Cilj su nam zadovoljni ljudi. Želimo im se više posvetiti i na neki način vratiti ono što oni daju našoj općini. Prije svega tu je ukidanje prireza već od sljedeće godine, tu su stipendije za učenike koje dosad nisu bile, osim desetak studentskih stipendija. Namjeravamo uvesti nagrade za uspjehe i posebna dostignuća djece jer ni toga dosad nije bilo, a tu je i adaptacija škole u suradnji sa Županijom – kazala je Puljko, obećavši i božićnice za umirovljenike, kao i laptope za sve osnovnoškolce.

Još jedna žena na listi SDP-a ušla je u predizbornu utrku, a to je Irena Šafranko, kandidatkinja za gradonačelnicu Krapine koja je stranačke kolege dočekala ispred Poslovno-tehnološkog inkubatora.

Naša Krapina je grad depresije, potonuo u beznađe i gradu Krapini očajnički trebaju radna mjesta u proizvodnom IT sektoru. Radna mjesta koja osiguravaju ljudima plaću dostojnu čovjeka od koje se može normalno živjeti i funkcionirati.  Nije dobro da naš Grad diže kredite da bi gradili dječja igrališta, asfaltirali ceste i postavljali klupice. Tim ljudi koji je uz mene spreman je vratiti Krapinu na mjesto koje Krapina zaslužuje, a to je županijsko središte – kazala je Šafranko.

Peđa Grbin prilikom obilaska Poslovno-tehnološkog inkubatora naglasio je kako građani u pravilu znaju da se Županije bave cestama, zdravstvom i obrazovanjem.

– Ono što se često zaboravlja, a zaboravlja se iz razloga što i Županije i pojedini župani to stavljaju izvan fokusa, jest činjenica da bi se Županije trebale baviti i gospodarstvom. Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije pokazatelj je kako bi se Županije trebale posvetiti brizi za gospodarstvo, ne samo ono koje imamo danas, nego za gospodarstvo budućnosti. Ovaj projekt je zalog  da će se na području ove županije uspješno gospodarstvo odvijati u godinama koje dolaze, zato puna podrška županu Kolaru da nastavi s takvim projektima – rekao je Grbin.

Kolar je istaknuo da je  Centar za robotiku i nove tehnologije unutar Poduzetničkog centra potporna institucija poduzetništvu, obrtništvu i strukovnom obrazovanju.

– Bez te poveznice mi nećemo moći djecu pripremiti za tržište rada. Ovdje zajedno s našim partnerom, Srednjom školom u Krapini, to radimo odlično, u suradnji s Obrtničkom i Gospodarskom komorom, ali i našim firmama koje jednostavno trebaju takav kadar. Mi smo prije dvije godine imali jedan razred CNC operatera, danas imamo tri razreda. Za svakoga od njih je garantiran posao na području naše županije. Početna plaća veća je od 6 tisuća kuna i to je ono što želimo osigurati mladim ljudima. Želimo im osigurati posao da ostanu živjeti na području županije, s plaćom koja im omogućava pristojan život – naglasio je Kolar.

Potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije, Siniša Hajdaš Dončić podsjetio je da je Poslovno-tehnološki inkubator otvoren za sve start upove.

– Ono što mi je posebno važno je da investicije kreću u drugu fazu, da će se raditi Europski centar za solarnu energiju i obnovljive izvore energije, što je još jedna lijepa priča Krapinsko-zagorske županije. Ovdje smo i da podržimo našu kandidatkinju za gradonačelnicu, Irenu koja sa svojom energijom i voljom vrlo dobro radi kampanju i vjerujem u njen dobar rezultat – poručio je Hajdaš Dončić.

Nakon Krapine, Grbin je obišao Petrovsko, u društvu Monike Poslončec kandidatkinje SDP-a za načelnicu Općine Petrovsko.

– U suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom izgradit ćemo sportsku dvoranu i dograditi školu. Županija je već osigurala svoja sredstva za te projekte, a ja kao načelnica ću s naše strane osigurati ostatak financijskih sredstava za realizaciju tih projekata – istaknula je Poslončec.

Svoj posjet Zagorju Grbin je završio u Đurmancu, gdje ga je dočekala Mia Leljak, kandidatkinja za načelnicu Općine Đurmanec, ujedno nositeljica liste za Općinsko vijeće.

– Mi smo puno ranije krenuli s pripremom izborne kampanje. Tako da smo još na Dan žena poslali van prve materijale i nastavili ih slati na kućne adrese naših mještana. Sigurna sam da su do sada dobro upoznali i mene i moj tim, ali se nadam da su prepoznali i naše iskrene namjere, jasne ideje i ciljeve da Đurmanec učinimo naprednijim i boljim mjestom za život svih nas. Vjerujem da je mještanima dosta predizbornih, pustih obećanja, bezidejnih floskula koje slušamo od izbora do izbora – rekla je Leljak i pozvala sve mještane i mještanke da izađu na izbore i da se pridruže njenom timu u stvaranju bolje slike Đurmanca.

www.sjever.hr 05.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.