Now Reading:
Varaždinski rotarijanci osigurali plastenike za stradala područja Sisačko-moslavačke županije
Full Article 3 minutes read

Varaždinski rotarijanci osigurali plastenike za stradala područja Sisačko-moslavačke županije

Kao što je Bono Vox prilikom jedne svoje humanitarne akcije rekao, bilo gdje da dođem, rotarijanci su prije mene već bili tamo te su humanitarno djelovali. Tako i ovom prilikom, nakon razornog protresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju u kojem je oštećeno više od 800 obrta, oko 3.000 OPG-ova, 700 gospodarskih objekata, 11 škola, a oštećene su i bolnice i drugi objekti, varaždinski rotarijanci u suradnji s drugim klubovima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske, Srbije, Crne Gore i pomoću svojih privatnih donacija sakupili su više od 240.000,00 kuna te su pritom kupili i opremili OPG-ove s novim plastenicima.

-Primarni cilj ove humanitarne akcije je potpora obiteljskim gospodarstvima, a svaki OPG dobiti će po dva plastenika veličine 100m². Iako je ovo tek druga faza donacije, ovi plastenici su ulaganje u budućnost i kako bismo pomogli ljudima ponovo pokrenuti posao u Sisačko-moslavačkoj županiji, a pritom nas posebno veseli što ove donacije dolaze u ruke ljudi koji razvijaju poljoprivrednu proizvodnju te posao prenose i na buduće generacije. Veliko je zadovoljstvo pomoći ljudima koji će pomoću ove donacije nastaviti proizvodnju te zaposliti i druge osobe kako bi se pokrenula cirkulativna proizvodnja i potrošnja – istaknuo je voditelj projekta i predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181 Davor Kolarek.

Što se tiče odabira OPG-a, uvidom u dostupne podatke Ministarstva poljoprivrede te osobnim posjetima rotarijanaca na terenu, odabrana su obiteljska gospodarstva te su potpisani Ugovori. Trenutačna vrijednost projekta je 170.000,00 kuna s PDV-om, a projektne aktivnosti započele su u veljači ove godine te će se i nastaviti u narednim mjesecima s obzirom na prikupljena sredstva.

„Rotary za budućnost“

Još jedna u nizu akcija za mlade, ovog puta odnosi se učenike iz Sisačko-moslavačke županije. Rotary District 1913 dodijelio je 268 Rotary stipendija srednjoškolcima potresom pogođenih područja, u ukupnom iznosu višem od 1.400.000,00 kuna. Rezultat je to humanitarne akcije kojoj su pridonijeli Rotary klubovi iz cijele Hrvatske s ciljem stvaranja preduvjeta za dugoročni nastavak života na ovom području. Srednjoškolcima iz deset škola na području Sisačko-moslavačke županije isplaćeno je minimalno po 5.200 kuna. Rotary klub Varaždin 1181 također je jedan od donatora akcije Rotary za budućnost te nam je drago što smo prilikom primopredaje plastenika, upoznali i Rotary stipendiste i sigurni smo da je možda ovo naizgled mala akcija, ali ona je ulaganje u budućnost i u ovaj kraj, kojemu je trenutačno pomoć potrebna – zaključio je Kolarek.

Više informacija o samoj akciji „Rotary plastenici za stradala područja Sisačko-moslavačke županije, te ukoliko se netko želi priključiti ovoj hvalevrijednoj akciji, sve informacije mogu se pronaći na njihovoj službenoj Facebook stranici.

www.sjever.hr
04.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.