Now Reading:
Planirate upisati studij? Pogledajte što sve nudi Međimursko veleučilište
Full Article 2 minutes read

Planirate upisati studij? Pogledajte što sve nudi Međimursko veleučilište

Međimursko veleučilište u Čakovcu već 13 godina uspješno provodi kvalitetno i učinkovito obrazovanje temeljeno na konceptu cjeloživotnog učenja, odgovornosti za znanje kao javno dobro, mobilnosti i razvoju ljudskih potencijala kao najveće vrijednosti društva. Tim postulatima privlači studente iz cijele Hrvatske, ali i iz drugih zemalja koji se za ovu obrazovnu instituciju odluče u sklopu programa studentske razmjene.

Studentima se nudi izbor od 3 preddiplomska stručna studija u redovitoj i izvanrednoj izvedbi, u trajanju od 3 godine: Računarstvo, Menadžment turizma i sporta i Održivi razvoj, a upravo je kroz studij Održivog razvoja osigurana istraživačko – razvojna infrastruktura koja će poslužiti za provedbu temeljnog industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša, održive gradnje, primijenjene automatike i proširene stvarnosti.

Zahvaljujući projektu „Centar održivog razvoja“ vrijednom 12 milijuna kuna, obnovljena je zgrada u neposrednoj blizini Međimurskog veleučilišta u Čakovcu za potrebe Centra održivog razvoja te su opremljena 4 znanstvena laboratorija opremom vrijednom 2, 7 milijuna kuna.

Projekt je financiran europskih sredstvima, a Međimurska županija pomogla je u nabavci digestora, uređaja koji mora imati svaki laboratorij u kojem se radi s plinovima. Uređaj je to koji je nužno potreban za laboratorij Biokemija okoliša. Centar održivog razvoja prošlog je tjedna službeno pušten u rad čime je Međimurska županija dobila i drugi znanstveno-istraživački centar u manje od godinu dana!

www.sjever.hr / Facebook Međimurska županija
04.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.