Now Reading:
Mimohodom vatrogasnih vozila obilježen Dan vatrogastva i njihova zaštitnika sv. Florijana
Full Article 2 minutes read

Mimohodom vatrogasnih vozila obilježen Dan vatrogastva i njihova zaštitnika sv. Florijana

Mimohodom vatrogasnih vozila Gradske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina obilježen je Dan vatrogastva i Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Nakon okupljanja vatrogasnih osobnih vozila , pick-apova, kombi i navalnih vozila , cisterni, kamiona s ljestvama, tehničkih i specijalnih vozila kolona je pod zvučnim i svjetlosnim signalima u 9:30 krenula s varaždinskog aerodroma, a prošla je kroz Trnovec, Zbelavu pa kroz gotovo sva prigradska naselja da bi kasnije stigli na Franjevački trg, i Trg kralja Tomislava, kroz i Pavlinsku i Ulicu Alojzija Stepinca.

Uz zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Ivicu Labaša i predsjednika Gradske vatrogasne zajednice Tomislava Bogovića u mimohodu je sudjelovao i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok koji je vatrogascima čestitao njihov dan i blagdan sv. Florijana.

-Građani su mogli vidjeti da su naši vatrogasci ponajbolje opremljeni, ako ne i najbolje opremljeni u državi. Još je važnije reći da je kompetencija naših vatrogasaca, njihove sposobnosti, vještine i njihova osobna sposobnost ono što je uz opremu i vozila jamstvo naše sigurnosti. Mi smo u ove četiri godine nabavili četiri nova vozila. Potpuno smo ih obnovili i opremili i danas možemo biti sigurni od svih nepogoda – rekao je gradonačelnik prisjetivši se da su varaždinski vatrogasci među prvima priskočili nastradalima nakon potresa na Banovini te dodao kako je svaka uložena kuna u vatrogastvo najbolje uložena kuna.

Prije dolaska na mimohod, pojedina vatrogasna društva upalila su svijeće ispred vatrogasnih domova u znak sjećanja na preminule branitelje i vatrogasce.

www.sjever.hr
04.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.