Now Reading:
Kreće izgradnja Centra kompetentnosti, Koren: “Stvaramo školu i obrazovni program za 21. stoljeće koji će odgovoriti na sve zahtjeve tržišta i gospodarstva.”
Full Article 3 minutes read

Kreće izgradnja Centra kompetentnosti, Koren: “Stvaramo školu i obrazovni program za 21. stoljeće koji će odgovoriti na sve zahtjeve tržišta i gospodarstva.”

U ponedjeljak je u prostorima Srednje škole Koprivnica potpisan ugovor vrijedan gotovo 25 milijuna kuna za radove rekonstrukcije i dogradnje Obrtničke škole Koprivnica za potrebe Centra kompetencije u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ugovor su potpisali ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić te uime izvođača radova predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec.

Potpisivanju je prisustvovao i župan Darko Koren koji je izrazio veliko zadovoljstvo što se u sklopu ovog projekta ukupno vrijednog 70 milijuna kuna ulaže u školstvo u Koprivnici i Đurđevcu, istaknuvši kako je riječ o uspješnom korištenju bespovratnih sredstava Europske unije.

-Centrom kompetentnosti stvaraju se uvjeti za moderno srednje strukovno školstvo 21. stoljeća, čime ćemo odgovoriti na sve zahtjeve tržišta i gospodarstva te povećati interes mladih za strukovna zanimanja koja su trenutno najpotrebnija u Hrvatskoj. Ovo je značajan trenutak koji smo dugo čekali, a projekt će se odlično uklopiti u vizuru Koprivnice i dati dodanu urbanističku vrijednost uz nove objekte u okruženju. Zbog poskupljenja troškova gradnje, Županija je osigurala dodatnih 10 milijuna kuna za ovaj projekt – naglasio je župan Koren te zahvalio svima uključenima na doprinosu realizaciji projekta, a posebno predsjedniku Uprave Radnika Habijancu na ulozi koju ima kroz rad Obrtničke komore i Hrvatske udruge poslodavaca vezan uz povezivanje obrazovanja i potreba gospodarstva.

Ravnatelj Martić zahvalio je Županiji kao osnivaču na podršci u svim aktivnostima.

-Na korak smo do ostvarenja našeg sna i uskoro ćemo imati nove, suvremeno opremljene prostore za sve učenike, profesore i gospodarstvenike. Danas ne bi bili ovdje da nismo imali izuzetno veliku potporu naše županije na čelu sa županom Korenom, a moram zahvaliti i idejnom začetniku Centra kompetentnosti i bivšem ravnatelju Ratimiru Ljubiću te projektnom timu. Ovo je velik poticaj za sve nas i značajno će doprinijeti razvoju naše škole, grada i županije – kazao je Martić.

Predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec rekao je da ga raduje što je riječ o dogradnji strukovne škole, obzirom da upravo takvih zanimanja manjka na razini države te dodao kako se ovime stvaraju dobri temelji za razvoj strukovnog obrazovanja.

Gradonačelnik Jakšić govorio o značaju Centra za obrazovni i gospodarski sektor i naglasio potrebu za ulaganjem u obrazovnu infrastrukturu i u nove kompetencije i znanja, s ciljem razvoja gospodarstva.

Prijavitelj projekta je Obrtnička škola Koprivnica, partneri su Županija i Strukovna škola Đurđevac, dok stručnu podršku u provedbi projekta pruža Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije PORA. Obrtnička škola Koprivnica i Strukovna škola Đurđevac će se rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom, što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, predstavnici tvrtke Radnik, pročelnici županijskih upravnih tijela te članovi projektnog tima.

www.sjever.hr / kckzz.hr
04.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.