Now Reading:
Građani u Koprivničko-križevačkoj županiji predali čak 1748 komada raznog streljiva
Full Article 1 minutes read

Građani u Koprivničko-križevačkoj županiji predali čak 1748 komada raznog streljiva

Policijska uprava Kopirivničko-križevačka izvjestila je da je akcija “Manje oružja, manje tragedija” prikupila 12 ručnih bombi, 20 mina, 10 komada ostalih rasprskavajućih sredstava, 1748 komada raznog streljiva i 0,2 kilograma eksploziva.

Građani su se odazvali na kontinuirane pozive policije tijekom travnja, te su dobrovoljno izručili oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali bez kaznene ili prekršajne sankcije.

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja i bez sankcija.
Odnosi se na sve vrste oružja, osobito na oružje kategorije A- zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji žele dobrovoljno predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

www.sjever.hr
03.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.