Now Reading:
Ministrica Obuljen u HNK Varaždin na potpisivanju ugovora o stalnoj međusobnoj suradnji 5 hrvatskih nacionalnih kazališta
Full Article 2 minutes read

Ministrica Obuljen u HNK Varaždin na potpisivanju ugovora o stalnoj međusobnoj suradnji 5 hrvatskih nacionalnih kazališta

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin potpisan je prvi Ugovor o stalnoj međusobnoj suradnji hrvatskih nacionalnih kazališta. Na potpisivanju je uz intendante Hrvatskih narodnih kazališta bila je prisutna ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

-Drago mi je da smo danas u Varaždinu, da svjedočimo potpisivanju ovog sporazuma. Nacionalna kazališta, da bi u potpunosti ispunila svoju funkciju, moraju bliže surađivati, a ovim sporazumom se obvezuju i na međusobna gostovanja i na koprodukcije, što će biti na dobrobit umjetnika i publike, njihovih kazališta i gradova u kojima djeluju – rekla je ministrica Obuljen prilikom potpisivanja ugovora i dodala kako je Hrvatska jedna od rijetkih država u svijetu koja je tijekom pandemije držala svoje kulturne institucije otvorenima, a sve to zahvaljujući i hrabrosti i inicijativi naših umjetnika i ravnatelja kazališta.

Intendantica HNK u Varaždinu, Jasna Jakovljević prilikom potpisivanja ugovora u suradnji naglasila je kako je ovo velik dan za Varaždin.

-Ta suradnja nije samo u izmjenama i promjenama predstava već i u koprodukcijama. To će se produbiti tijekom samog rada u kazalištu, a HNK krajem rujna postaje kazalište koje će moći udomiti sve vrste, sve medije – operu, balet i drame jer će bit gotova pozornica – rekla je Jakovljević.

Uz Jasnu Jakovljević ugovor su potpisali Dubravka Vrgoč, intendantica HNK Zagreb, Dražena Vrselja, intendantica HNK Osijek, Marin Blažević, intendant HNK Rijeka i intendant HNK Split Srećko Šestan.

abrkic/www.sjever.hr
03.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.