Now Reading:
Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Varaždinske županije – podrška Silviji Zagorec u kandidaturi za zamjenicu župana
Full Article 4 minutes read

Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Varaždinske županije – podrška Silviji Zagorec u kandidaturi za zamjenicu župana

Na konferenciji za medije u Etno kući KITEC u Domitrovcu, u općini Vidovec, kandidatkinji za zamjenicu varaždinskog župana Silviji Zagorec podršku su dale članice županijske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“.

Predsjednica Nadica Dreven Budinski istaknula je da ju veseli izbor žene za kandidatkinju za zamjenicu župana i da je to upravo Silvija Zagorec, članica Zajednice žena u Vidovcu.

– Bilo nam je drago kad je bila izabrana za predsjednicu Općinske organizacije HDZ-a Općine Vidovec, a još nam je draža ova kandidatura za zamjenicu župana. Kao žene ženi, dajemo joj punu podršku u ovoj kampanji i želimo da pobijedi, jer je puna optimizma, vrijedna, marljiva i uporna. Osim toga, poznaje problematiku ruralnih sredina, a kada pogledamo našu županiju, od 28 jedinica lokalnih samouprava, 22 su općine. Vidovec je poznat poljoprivredni kraj i mislim da će se ona kao žena i kao poduzetnica jako dobro snaći. Upravo zbog svega navedenog Županijska Zajednica žena podržava Silvijinu kandidaturu, a naravno i našeg kandidata za župana Anđelka Stričaka – rekla je Dreven Budinski.

Mirjana Jambriško, vršiteljica dužnosti načelnika Općine Vinica, kazala je da je izuzetno važno što je stranka kandidirala ženu za zamjenicu župana na predstojećim lokalnim izborima.

– Budući da sam i sama žena koja aktivno djeluje u stranci dvadesetak godina i Zajednici žena „Katarina Zrinski“ Varaždinske županije iz općine Vinica, mi ćemo joj pružiti maksimalnu podršku, animirati ćemo sve žene da joj daju podršku, jer vjerujemo u nju – izjavila je Jambriško.

Sandra Županić iz Cestice naglasila je da se treba zalagati za promicanje žena u poslovnom i političkom svijetu.

– Smatram da žene moraju imati priliku dokazati se u svim područjima. Podržavam Silviju u osobno ime, ali i ime svih članica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Općine Cestica. Smatram da je Silvija primjer onoga za što se zalažemo. Ovo je dokaz koliko naša stranka podržava žene, cijeni žene i aktivno ih uključuje u svoju politiku. Smatram da funkcija za koju se kandidirala predstavlja veliku odgovornost, ali sam sigurna da će Silvija svojim iskustvom, znanjem i sposobnošću u potpunosti opravdati povjerenje koje je zadobila – rekla je Županić.

Snježana Cerjan iz Maruševca žena je koja ulazi u izbornu utrku za načelnicu.

– Silvija ide za zamjenicu župana, ja za načelnicu Općine Maruševec. Zajedno se podržavamo. Definitivno smatram da je Silvija izvanredan izbor, poznam ju i osobno i mislim da je stranka odlično izabrala. Zato što je žena, zato što je školovana, mlada je, radi na OPG-u, dolazi iz ruralne sredine. Vjerujem da će joj mnoge žene dati podršku da konačno imamo stručnu i kvalitetnu osobu na mjestu zamjenice župana – kazala je Cerjan.

Ljubica Hosni iz Vidovca potvrdila je da Silvija Zagorec zaslužuje punu podršku.

– Riječ je o sposobnoj, vrijednoj, obrazovanoj i odgovornoj mladoj ženi koja se svojim dosadašnjim radom dokazala na mnogim poljima. Svojim dosadašnjim angažmanom u Općinskom vijeću, aktivnim radom i političkim zalaganjem u općini pokazala je sposobnost, konstruktivnost i odgovornost u realizaciji projekata. Bez obzira na to je li riječ o ženama ili muškarcima, nama u HDZ-u uvijek je na prvom mjestu kvaliteta i lojalnost, a vrijedi istaknuti da smo mi jedna od rijetkih općina koja na listi ima više žena, nego muškaraca. Silvija je svoja, odgovorna, kompletna osoba koja je u svakom slučaju sposobna za dužnost za koju je kandidirana. Ima širok pogled na općedruštveni život, bez obzira na to što dolazi iz ruralne sredine. Silvija doista zaslužuje ovu kandidaturu i ima našu punu podršku – zaključila je Hosni.

Dr.sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, dr. med., naglasila je da, usprkos ravnopravnosti žena koju Europska unija zagovara u mnogim svojim dokumentima, u Hrvatskoj je na političkoj sceni još uvijek daleko manje žena od muškaraca.

– Zbog toga mi je izuzetno drago da je za zamjenicu župana predložena Silvija koja je svojim dosadašnjim radom i zalaganjem to zaslužila. Nadam se da će to biti prepoznato na ovim izborima i da će žene dati svoj glas jednoj samozatajnoj, ali nadasve vrijednoj ženi koja će svojim radom unijeti drugačiji pristup, interese i poglede na brojna pitanja – kazala je Kiđemet-Piskač.

Kandidatkinja za zamjenicu varaždinskog župana zahvalila je članicama Zajednice žena „Katarina Zrinski“ na podršci.

– Iskreno i od srca zahvalna sam članicama Zajednice žena i svim našim ograncima na pruženoj podršci i povjerenju. Nadam se da ću to povjerenje, ovu vašu podršku uspjeti opravdati. Isto tako smatram da ću svojim angažmanom potaknuti i ostale žene da se aktivnije uključe u politiku – poručila je Silvija Zagorec.

www.sjever.hr
02.05.2021.

Input your search keywords and press Enter.