Now Reading:
FOTO: Održan Streličarski turnir za trofej Svetog Jurja u Đurđevcu!
Full Article 2 minutes read

FOTO: Održan Streličarski turnir za trofej Svetog Jurja u Đurđevcu!

Udruga Sveti Juraj u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Đurđevca povodom blagdana svetog Jurja i Dana Grada Đurđevca, organizirala je Streličarski turnir za trofej Svetog Jurja na kojemu je sudjelovalo dvadesetak streličara dugim lukom, među kojima su bila i četiri prvaka Hrvatske.

Gađalo se u 3D mete uz živopisnu šetnicu okolo Starog grada, a najuspješniji u muškoj konkurenciji bili su Dario Marošević s 656 krugova, Josip Šebić s 632 kruga kao drugoplasirani, te domaća uzdanica Igor Krušić, aktualni prvak Hrvatske iz Udruge Sveti Juraj Đurđevac, kao trećeplasirani sa ostvarenih 614 bodova.

U ženskoj konkurenciji slavodobitnice bile su Blaženka Mihalj i Ivana Boroša, dok su u ekipnom dijelu takmičara najbolji bili Vitezovi Slavonskog Banovca, drugoplasirani su bili streličari Krvavog Mosta, treće mjesto izborili su streličari Udruge Sveti Juraj Đurđevac, a četvrto mjesto pripalo je Koprivničkim streličarima.

U sklopu natjecanja, održao se i memorijalni turnir u znak sjećanja na prerano umrlog đurđevačkog streličara Franju Golubića-Gugija, svojevremeno europskog rekordera u streljaštvu dugim lukom i hrvatskog prvaka, a pobjednik tog turnira bio je Marko Max Ivšak.

Prigodne nagrade i priznanja slavodobitnicima uručili su gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te predsjednik Udruge Sveti Juraj Đurđevac Željko Kožarić-Mrvica.

Pohvale za odličnu organizaciju turnira  izrazili su svi učesnici, a Udruga Sveti Juraj posebice se zahvaljuje svim natjecateljima te sponzorima Pekari Dergez i vinariji Matočec na sudjelovanju.

www.sjever.hr/djurdjevac.hr
27.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.