Now Reading:
Odlična vijest za online šopingoholičare: roba s Amazona brže će stizati u Hrvatsku
Full Article 2 minutes read

Odlična vijest za online šopingoholičare: roba s Amazona brže će stizati u Hrvatsku

Hrvatska pošta ovih dana ubrzano postavlja paketomate u gradovima diljem zemlje, čime će olakšati dostavu robe koju građani kupuju putem interneta ili šalju jedni drugima.

To je novi način za dostavu paketa koji je HP uveo u sklopu golemih ulaganja od 100 milijuna eura radi modernizacije svojih usluga, što mu je pomoglo i da sklopi ekskluzivni ugovor s Amazonom, najvećim internetskim trgovcem u svijetu, piše Novi list.

Do kraja svibnja u cijeloj Hrvatskoj bit će postavljeno oko 150 paketomata, a do kraja iduće godine broj će se povećati na njih 300, prema informacijama iz HP-a.

Pošta je u suradnji s Amazonom razvila informatičku podlogu i za dostavu njegove robe ostalim zemljama u regiji. Zahvaljujući tim inovacijama, HP je privukao i glasovite online-prodavaonice About You, Inditex (Zara), a pregovora o suradnji s još nekim trgovcima, koje u Pošti ne žele imenovati, piše Novi list.

Što se tiče uporabe paketomata, u HP-u kažu da će građani sami moći odrediti kako će primiti ili poslati paket, uz pomoć novog portala HP-a.
Kada paket bude spreman za dostavu, korisniku će na mobitel doći SMS poruka, a on će sam odlučiti hoće li pošiljku preusmjeriti u najbliži paketomat, u neki od tisuću poštanskih ureda u Hrvatskoj, ili će pričekati da mu ga dostavi poštar.

Cijeli članak možete pročitati ovdje

www.sjever.hr/novilist
26.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.