Now Reading:
U Varaždinskoj županiji opet puno novozaraženih, samo jučer 20 novih osoba zadržano na bolničkom liječenju
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskoj županiji opet puno novozaraženih, samo jučer 20 novih osoba zadržano na bolničkom liječenju

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 134 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 479, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 978.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 163 osobe s težom kliničkom slikom, od kojih je 98 osoba smješteno na lokaciji u Varaždinu, a 65 osoba je u Klenovniku. U jedinicama intenzivnog liječenja nalazi se 29 osoba, od kojih 28 na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19.

Samo tijekom jučerašnjeg dana Opća bolnica Varaždin hospitalizirala je novih 20 osoba s težom kliničkom slikom zbog oboljenja od COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 451 uzorak pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 42 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 30 posto.
Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 18.985 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 883.
 
S ciljem ublažavanja pritiska na bolnički sustav Stožer civilne zaštite Varaždinske županije redovito ukazuje na sljedeće:
 
-Svako druženje i okupljanje koje nije u skladu s epidemiološkim mjerama izravno ugrožava zdravlje sudionika a posljedično i opstojnost bolničkog sustava.
-Na privatnim druženjima u zatvorenom prostoru bez maske i distance, uz nazočnost samo jednog prenositelja zaraze, postoji velika vjerojatnost će se zaraziti većinu sudionika.
-S obzirom da se kao kontakti zaraženih prijavljuju uglavnom i skoro jedino članovi obitelji i najbliži suradnik s radnog mjesta, postoji povećani rizik da se prenositelji zaraze bez ograničenja kreću i javnim prostorom i sudjeluju na organiziranim okupljanjima.
-Primitkom prve doze cjepiva niste odmah zaštićeni od zaraze i težih oblika oboljenja, jer organizmu treba vremena da razvije antitijela.
 
Ponovno naglašavamo da nijedan set epidemioloških mjera ne može nadomjestiti osobnu odgovornost svakog pojedinog građana naše županije, poručuju iz Stožera.
 
Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su dostupne na njihovim službenim stranicama: https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304.
Jednako tako su i sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne na webu putem sljedeće poveznice: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ .

www.sjever.hr
24.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.