Now Reading:
U Pušći otvoren Poslovni edukatorij – Do kraja godine škola u jednoj smjeni
Full Article 3 minutes read

U Pušći otvoren Poslovni edukatorij – Do kraja godine škola u jednoj smjeni

U općini Pušća je danas otvoren Poslovni edukatorij. Nekada derutni podrum u zgradi Općine nakon cjelovitog uređenja vrijednog 1,3 milijuna kuna postao je multifunkcionalni centar za održavanje sastanaka,  seminara, kulturnih, zabavnih i edukativnih sadržaja za sve generacije Pušćana.

-Zagrebačka županija s velikom zadovoljstvom podržala je ovaj projekt sa 450.000 kuna – rekao je župan Stjepan Kožić prilikom obilaska podsjetivši kako je Županija sufinancirala i obnovu fasade općinske zgrade.

-Ova zgrada i novouređeni podrum izgledaju kao novi, a sagrađeni su davne 1913. godine – kazao je Kožić te pohvalio proaktivnost načelnice Anđele Cirkveni koja se redovito javlja na sve dostupne županijske natječaje, ali i povlači europska sredstva.

Načelnica Općine Anđela Cirkveni naglasila je kako je posebice veseli jer će prostor koristiti mladi koji će u edukatoriju moći usavršavati strane jezike, a stariji informatičke vještine.

Načelnica Cirkveni je naglasila kako je općina jedno veliko gradilište, ali da je za sve stanovnike najveća radost radovi na rekonstrukciji i dogradnji škole i dvorane. Radi se o investiciji vrijednoj 13,9 milijuna kuna koju u cijelosti financira Zagrebačka županija, a koja će biti gotova u studenom ove godine.

-Ono što sa zadovoljstvom mogu najaviti je da će djeca iz ovog kraja još u 2021. godini školu pohađati u jednoj smjeni – rekao je Kožić, dok je načelnica podsjetila da u Pušći sva djeca u školi imaju besplatnu prehranu.

Inače općina Pušća je prema indeksu razvijenosti nekada je bila u drugoj, a danas je napredovala do 7. skupine razvijenosti od ukupno osam.

Kožić je posjetio i Strojobravariju Števa u Pušćanskoj Dubravi.

Vlasnik Dominik Mihalinec obrt je naslijedio od oca, a specijalizirani su za strojnu limariju te za izradu dijelova koji se koriste za strojeve, industrijske robote printere itd.  Radi se u uspješnom obrtu koji uspješno povlači europska, ali i županijska sredstva s ciljem jačanja kapaciteta proizvodnje.

Kožić je istaknuo kako je lijepo vidjeti kada se posao prenosi s generaciju na generaciju te se sustavno unapređuje, a velik dio proizvodnje ide za izvoz.

-Zagrebačka županija sustavno potiče razvoj i konkurentnost poduzetništva na svom području. Tako ćemo ove godine poduzetnicima dodijeliti bespovratno 7 milijuna kuna potpora, a uz to još će se dodatno dodijeliti 2 milijuna kuna – izjavio je Kožić.

www.sjever.hr 22.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.