Now Reading:
Nova prevara vezana za Whatsapp: Naiđete li na ovakvu poveznicu, nemojte kliknuti na nju
Full Article 2 minutes read

Nova prevara vezana za Whatsapp: Naiđete li na ovakvu poveznicu, nemojte kliknuti na nju

Nova online prijevara vezana je uz WhatsApp i proteklih se dana doista brzo proširila, stoga budite maksimalno oprezni.

U toj prijevari navodi se da WhatsApp nudi ružičastu temu za razgovore na ovoj popularnoj aplikaciji za dopisivanje, no zapravo je riječ o prijevari koja omogućuje krađu podataka, piše N1.

Istraživač internetske sigurnosti Rajshekhar Rajaharia objasnio je da se u WhatsApp grupama dijeli poveznica koja korisnike vodi do navodne aplikacije “WhatsApp u ružičastoj boji”. No, ako se aplikacija preuzme i instalira, to bi moglo omogućiti hakerima uvid i krađu podataka.

Ova prijevara nema veze s WhatsAppom, a još uvijek nije jasno kako se proširila. Ako slučajno naiđete na takvu poveznicu, nemojte kliknuti na nju. No, ako slučajno instalirate spornu aplikaciju, možete napraviti nekoliko koraka kako biste vratili kontrolu nad svojim podacima, piše N1.

Prvi i najbitniji korak jest da odmah izbrišete spornu aplikaciju sa svog uređaja. Kod nekih korisnika, ova aplikacija postane skrivena odmah nakon instalacije, ali možete je pronaći u postavkama uređaja, točnije u Aplikacijama ili Pohrani, ovisno koji uređaj koristite te je tako instalirati.

Nakon što uklonite zlonamjernu aplikaciju s uređaja, otvorite WhatsApp, kliknite na Postavke i pronađite izbornik WhatsApp Web / Desktop. Prekinite vezu sa svim spojenim uređajima, a preporučuje se i brisanje predmemorije preglednika i provjeru dozvola svih vaših aplikacija kako biste bili sigurni da na vašem uređaju nema ništa sumnjivo.

Ovdje pročitajte cijeli članak.

www.sjever.hr/N1
22.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.