Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Mnogi će uživati u lijepoj srijedi, ali bit će i kiše – doznajte gdje!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Mnogi će uživati u lijepoj srijedi, ali bit će i kiše – doznajte gdje!

Prognostičari su prethodnih dana najavljivali prilično „zbrčkan” pretposljednji tjedan travnja, s više kiše nego sunca, ali kako prolaze dani, tako se mijenja i prognoza. Izgleda da ipak nije sve tako crno!

Naime, prema najnovijim prognozama DHMZ-a, danas će biti djelomice, a na većem dijelu Jadrana i pretežno sunčano. Lokalni pljuskovi s grmljavinom ujutro i prijepodne na južnom Jadranu, a sredinom dana i poslijepodne mogući su i drugdje. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju mjestimice i vrlo jak, a uz obalu južni vjetar i jugo, koje će prema kraju dana jačati.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, na Jadranu od 7 do 10, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 19 °C.

Uskoro će biti i toplije, no o tome više narednih dana.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Uz više sunčanih razdoblja u unutrašnjosti zemlje vremenski utjecaj će biti povoljniji u prijepodnevnim satima, dok se kasnije tijekom dana uz jačanje južine i nestabilnosti kod osjetljivih meteoropata može javiti glavobolja, razdražljivost i manjak koncentracije. Iako će na Jadranu prevladavati pretežno sunčano vrijeme, biometeorološki će utjecaj biti nepovoljniji nego u unutrašnjosti zemlje, pa se tamo očekuju i izraženije tegobe.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
21.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.