Now Reading:
Proslavljena 110-ta godišnjica Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Krapina
Full Article 4 minutes read

Proslavljena 110-ta godišnjica Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Krapina

Svake godine, 20. travnja, Osnovna škola „Ljudevit Gaj“ svečano obilježava Dan škole i obljetnicu smrti dr. Ljudevita Gaja čije ponosno ime nosi od 1965. godine.

I ove je godine bilo osobito svečano jer se slavila velika, 110-ta obljetnica prekrasne žute ljepotice koja odolijeva godinama na ponos gradu i stanovnicima Krapine. Ravnateljica škole, gospođa Vlatka Družinec, svečano je otvorila izložbu učeničkih radova koju je osmislila Sonja Jurman, učiteljica likovne kulture.

Zbog epidemioloških razloga otvaranju je prisustvovalo nekoliko učitelja i stručnih suradnika, a pozivu su se odazvali i gosti: gradonačelnik Krapine, gospodin Zoran Gregurović, župnik krapinske Župe sv. Nikole biskupa, velečasni Davor Štuljan i ravnateljica Osnovne škole Augusta Cesarca, gospođa Matilda Juričev Žigman.

Svi prisutni zajedno su pogledali video-spot osmišljen kao poseban dar školi povodom 110-te obljetnice postojanja u kojem učenik Niko Kovačec preuzima ulogu dr. Ljudevita Gaja i ponosno šeta školom, posjećuje knjižnicu, razgovara s djecom u razredu, pohvaljuje učenike područnih škola za marljivost i služenje kajkavskim narječjem i na kraju završava velikom porukom: „Narod bez narodnosti jest tijelo bez kosti!“ Potom se pridružuje tamburašima koji zajedno s učiteljicom Katarinom Rihtar sviraju, dok učenica Ella Ranogajec Inkret pjeva Gajevu budnicu „Još Horvatska ni propala“. Za spot je posebno zaslužna njegova autorica, učiteljica informatike Ivana Bračević, uz pomoć suradnika iz škole i vanjskih suradnika, gospodina Tina Macana i Marka Cerovca.

Povodom velike obljetnice osmišljena je i nova mrežna stranica pod nazivom 110 godina Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ koju su izradili učitelji informatike, a posebno učiteljice Vlatka Matejaš i Ivana Bračević. Na njoj se može pogledati već spomenuti video-spot, virtualna izložba, školski list Naj-Gaj (učiteljica Jasna Leljak i suradnici) koji je nakon kraće pauze ponovno počeo izlaziti, Kajkavski rječnik (učiteljica Katarina Barlović), Gajeva ljekarna (učiteljica Marija Klasić u suradnji s knjižničarkom Suzanom Pracaić), Naši talenti – naša snaga (defektologinja Aleksandra Podsečki i suradnici) te online fotoalbum „Iz knjižnice“ (knjižničarka Suzana Pracaić).

Tijekom tjedna medijski će sadržaji biti prezentirani učenicima od strane njihovih učitelja, a izložbu će moći posjetiti u skladu s epidemiološkim mjerama osobno ili virtualno. Osmišljen je i prigodan letak o školi (učiteljica Branka Leljak), a svi su učenici i djelatnici na poklon dobili masku za lice s natpisom 110 godina Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ kao znak sjećanja na ovu veliku godišnjicu.

Svim učenicima i djelatnicima želimo sretan Dan škole te pohvaljujemo sve učenike i učitelje matične i područnih škola koji su svojim trudom, radom, marljivošću i kreativnošću u izmijenjenim uvjetima rada s radošću obilježili 110-tu obljetnicu škole!

Više o školi na MREŽNOJ STRANICI nastaloj za obljetnicu:https://sway.office.com/WAvGpU5O2OIkqCT8?ref=email

tekst: Andreja Klasić, prof. hrvatskoga jezika OŠ Ljudevit Gaj Krapina

foto: Suzana Pracaić, školska knjižničarka

www.sjever.hr 21.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.