Now Reading:
ODLIČNA VIJEST Grad Samobor za vrtiće izdvaja pet milijuna kuna više nego lani
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA VIJEST Grad Samobor za vrtiće izdvaja pet milijuna kuna više nego lani

Najveće povećanje sredstava u 2021. godini odnosi se na izgradnju vrtića u Pavučnjaku, a u tijeku je ishođenje građevinske dozvole i za dogradnju u objekta u Krklecovoj ulici, u samom centru grada

Grad Samobor ove će godine za predškolski odgoj izdvojiti gotovo 39 milijuna kuna, što je 5 milijuna kuna više nego lani. U listopadu 2020. u samoborske vrtiće i obrte za čuvanje djece upisano je ukupno 1625 djece, od čega najviše 1219 u 10 objekata dva gradska vrtića, 344 u 6 vrtića drugih osnivača i 62 u 7 obrta za čuvanje djece. U ožujku ove godine otvoren je novi, osmi po redu, obrt za čuvanje djece, a zanimljivo je što ga vodi Marko Ratković – prva muška „dadilja“ u Samoboru.

Najveće povećanje sredstava u 2021. godini odnosi se na izgradnju vrtića u Pavučnjaku, a u tijeku je ishođenje građevinske dozvole i za dogradnju u objekta u Krklecovoj ulici, u samom centru grada.

Povećanje potreba za smještajem djece prati i trend povećanja stanovnika u Samoboru kojih je sad oko 42 tisuće, a Samobor za svoj dom najviše biraju upravo mlade obitelji s djecom.

Cijena gradskog vrtića iznosi 580 kuna po djetetu, a posljednjih 10 – ak godina ona je ostala nepromijenjena.

Svake godine Grad Samobor infrastrukturnim ulaganjima prati potrebe dječjih vrtića, a u posljednje vrijeme najznačajnije je svakako ulaganje u izgradnju dječjeg vrtića na prostoru bivše vojarne u 2013. godini, dogradnju vrtića u Bregani u 2018. godini te izgradnju vrtića u Pavučnjaku koja je u tijeku.

Ulaganjem u objekte u okolnim naseljima, Grad Samobor pokazuje jasno usmjerenje ka stvaranju jednakih uvjeta za svu samoborsku djecu, polazeći od činjenice kako su vrtići i škole upravo najvažniji pri izboru mjesta u kojem će mlade obitelji podizati svoju obitelj.
Samobor je grad iz kojeg se ne odlazi, u koji se dolazi, a najvažniji novi stanovnici upravo su naši najmlađi članovi društva, poručuju iz gradske uprave.

www.sjever.hr
21.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.