Now Reading:
MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU: U laboratorij „Biokemija okoliša“ stigao digestor, neophodan uređaj vrijedan 100 tisuća kuna!
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU: U laboratorij „Biokemija okoliša“ stigao digestor, neophodan uređaj vrijedan 100 tisuća kuna!

S početkom 2019. godine, Međimursko veleučilište u Čakovcu krenulo je s provedbom projekta “Centar održivog razvoja” čija ukupna vrijednost iznosi gotovo 12 milijuna kuna. Kroz ovaj se projekt rekonstruira i oprema zgrada „Centra održivog razvoja“, opremaju se četiri laboratorija „Biokemija okoliša“, „Održiva gradnja“, „Primijenjena automatika“ i „Proširena stvarnost“, a u sklopu projekta provodi se i organizacijska reforma Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Ovom je projektu glavna zadaća da pruži istraživačko-razvojnu infrastrukturu što doprinosi povećanju broja primjenjivih istraživačkih, razvojnih i inventivnih projekata u Međimurskoj županiji.

Da bi centar zaživio u puno smislu riječi, u laboratorij „Biokemija okoliša“ stigao je uređaj čija konfiguracija osigurava zaštitu čovjekova zdravlja i omogućuje izvođenje kemijskih postupaka i pokusa. Radi se ugrađenom ormaru, digestoru, uređaju koji mora posjedovati svaki laboratorij u kojem se radi opasnim plinovima, a u njemu se nalazi ventilator koji istjeruje opasne plinove kroz sustav za prozračivanje.

Digestor je nužno potreban za uporabnu dozvolu laboratorija. Međimurska županija nam puno pomaže. Dobili smo značajnu donaciju kako bismo nabavili jedan od zadnjih uređaja koji je potreban i temeljem kojeg smo dobili uporabnu dozvolu za cijeli laboratorij, a njegova vrijednost iznosi 100 tisuća kuna – izvijestio je Igor Klopotan, dekan Međimurskog veleučilišta i dodao kako je vrijednost ovog laboratorija 2,8 milijuna kuna.

Svečano otvorenje laboratorija zakazano je za utorak, 27. travnja kad će MEV posjetiti župan Međimurske županije, Matija Posavec, ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, kao i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darko Horvat.

mčaržavec/www.sjever.hr
21.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.