Now Reading:
Krenula izgradnja rotora u centru Krapine, Gregurović: Apeliram na sudionike u prometu da budu pažljivi i poštuju privremenu prometnu signalizaciju
Full Article 2 minutes read

Krenula izgradnja rotora u centru Krapine, Gregurović: Apeliram na sudionike u prometu da budu pažljivi i poštuju privremenu prometnu signalizaciju

Kao što je i najavljeno prije nešto više od mjesec dana u gradu Krapini krenula je realizacija još jednog velikog infrastrukturnog projekta, a riječ je o izgradnji rotora na Trgu Stjepana Radića kod Vatrogasnog doma, s ciljem povećanja sigurnosti za sve sudionike u prometu.

Novi rotor bit će ukupnog radijusa 14 metara, od čega je širina za prometovanje vozila 9 metara, dok je zeleni otok u sredini radijusa 5 metara. U sklopu radova bit će izmješten i postojeći pješački prijelaz reguliran semaforom, koji će se nalaziti na novoj lokaciji kod izlaza iz samog Šetališta hrvatskog narodnog preporoda i također će biti reguliran semaforom.

Nažalost, ovako veliki zahvati ne mogu proći bez otežanog prometovanja u tom dijelu grada stoga iz Grada Krapine apeliraju na sudionike u prometu da prate novu situaciju u prometu u tom dijelu grada te privremenu prometnu signalizaciju.

-Ovim putem molimo sugrađane da imaju strpljenja jer će u narednim tjednima, zbog izgradnje rotora, biti gužvi u centru Krapine. No, ovi se poslovi moraju obaviti. Svima nam je cilj da promet u našoj Krapini bude što sigurniji, a gradnja spomenutog rotora ide upravo u tom smjeru – izjavio je u povodu početka radova gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te ujedno najavio da će zbog radova doći do zatvaranja pojedinih dijelova prometnica.

Državna cesta DC206 (Ulice Ante Starčevića) u vrijeme izvođenja radova izgradnje kružnog toka na raskrižju državne ceste DC206 i Zagrebačke ceste u Krapini promet će bit zatvoren od 13.04.2021. godine od 09:00 sati do 15.06.2021. godine do 20:00 sati.

Podsjetimo da će radovi, vrijedni 2,4 milijuna kuna, osim same izgradnje rotora obuhvaćati i rekonstrukciju pojedinih dijelova podzemnih instalacija poput izmještanja i zaštite plinskih i vodovodnih cijevi te elektroničke komunikacijske infrastrukture, kao i zaštitu podzemne instalacije elektroenergetske mreže.

Neposredno nakon rotora na Trgu Stjepana Radića u smjeru prema Ulici Ljudevita Gaja bit će uređena i četiri nova parkirališna mjesta. U sklopu radova rekonstruirat će se i postojeća javna rasvjeta te će se postaviti novi stupovi s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima.

www.sjever.hr
21.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.