Now Reading:
Grad Klanjec kreće sa sanacijom klizišta, Brlek: Od velike nam je važnosti pomoć Hrvatskih voda kako bismo riješili klizišta!
Full Article 2 minutes read

Grad Klanjec kreće sa sanacijom klizišta, Brlek: Od velike nam je važnosti pomoć Hrvatskih voda kako bismo riješili klizišta!

Hrvatske vode u tekućoj godini sufinanciraju sanaciju klizišta na području Krapinsko-zagorske županije u iznosu koji prelazi 16 milijuna kuna. Budući da se na području Grada Klanjca klizišta stvaraju sve više, Zlatko Brlek, gradonačelnik Grada Klanjca, u utorak je s Hrvatskim vodama potpisao ugovor o sufinanciranju istih.

– Riječ je o iznosu od 210 tisuća kuna jer mi smo se natjecali s dva klizišta ukupne vrijednosti 350 tisuća kuna. Dakle, 210 tisuća smo dobili preko Hrvatskih voda, a 140 tisuća su naša vlastita sredstva. Od velike nam je važnosti da uz pomoć Hrvatskih voda možemo riješiti ta dva klizišta tijekom ove godine – rekao je Brlek.

– Na području grada Klanjca dosad smo imali dva klizišta, međutim ove godine vremenski uvjeti i nepogode doveli su do toga da se gotovo svakodnevno otvaraju nova i ove suzime evidentirana još četiri klizišta. Prijavit ćemo koliko ćemo moći – manja rješavamo vlastitim sredstvima, a za veća klizišta ćemo morati čekati bolja vremena, odnosno prijave na nove natječaje Ministarstva ili Hrvatskih voda – objasnio je Brlek.

Generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, istaknuo je kako se program sufinanciranja klizišta, na području Krapinsko-zagorske županije, provodi od 2019. godine kada je isanirano 30 klizišta, a Hrvatske su vode uložile 11,569 milijuna kuna.

– U 2020. sanirana su 33 klizišta, vrijednosti 22,8 milijuna kuna, pri čemu je sufinanciranje Hrvatskih voda iznosilo 14,567 milijuna kuna– kazao je Đuroković.

Hrvatske vode su za tekuću godinu pripremile 28 ugovora, četiri su već potpisana, a u utorak je to učinjeno za 24 ugovora za sufinanciranje sanacije klizišta ukupne vrijednosti 20,356 milijuna kuna.Podsjetimo, radi se o 20 ugovora sa JLS-ovima i 4 ugovora sa Županijskom upravom za ceste. Od toga je 16,865 milijuna kuna ugovara sa JLS-ovima, a 3,491 milijuna kuna s Krapinsko-zagorskom županijom. Udio koji daju Hrvatske vode iznosi 12,214 milijuna kuna.

www.sjever.hr
21.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.