Now Reading:
“Kud si krenula?” Nastja Kulović predstavlja knjigu o “staklenoj djeci”
Full Article 2 minutes read

“Kud si krenula?” Nastja Kulović predstavlja knjigu o “staklenoj djeci”

U srijedu 21. 4. 2021. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoju će knjigu predstaviti Nastja Kulović. U knjizi “Kud si krenula?” Nastja Kulović ispisuje vlastitu istinitu ispovijest o životu s bolešću. Osim toga, autorica je ovom knjigom ispisala  priču o obitelji, o životu, o sudbini te ostvarila i svoju životnu želju – da stvara pišući.

Posebno se u knjizi dotiče fenomena „staklene djece“, zdrave djece koja odrastaju s bolesnim bratom ili sestrom zbog čega su često roditeljima nevidljiva. Kao što autorica ističe, nije tu riječ o namjernom zanemarivanju djece, nego više o nesnalaženju u novonastaloj situaciji u kojoj bolest briše sva pravila i crpi sve resurse.

– Ja sam pravnica u tridesetima koja se bavi nekretninama (a ne pravom), životna i poslovna partnerica muškarcu u kojeg se periodično iznova zaljubljujem, majka djevojčice koja (mi) preokreće svijet, kuharica koja u hrani vidi čaroliju, a u putovanjima širenje horizonata, zdrava žena koja razumije da je bolest samo dijalog duše s tijelom – kaže Nastja o sebi.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

www.sjever.hr
14.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.