Now Reading:
FOTO: Veleposlanik Države Izrael Nj.E. Ilan Mor u posjeti Gradu Koprivnici
Full Article 1 minutes read

FOTO: Veleposlanik Države Izrael Nj.E. Ilan Mor u posjeti Gradu Koprivnici

Veleposlanik Države Izrael Nj. E. Ilan Mor stigao je danas u neslužbeni posjet Gradu Koprivnici, a uoči skorašnjeg obilježavanja 80. godišnjice od uspostave logora Danica. Veleposlanika Mora u koprivničkoj sinagogi– Kulturnom centru prim. dr. Krešimir Švarc, uz kojeg je bio i istaknuti poduzetnik Davor Štern, dočekali su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, gradonačelnik Mišel Jakšić, njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Dario Jembrek.

S postavljenom izložbom „Iza žice“ te poviješću zgrade sinagoge koja nas podsjeća na povijest židovske zajednice u Koprivnici, koliko su doprinijeli razvoju ovoga grada, ali i koliko Koprivnica ima duh tolerancije, prihvaćanja različitosti i slobode, ali i čuvanja onoga što nam je povijest ostavila, veleposlanika Mora upoznali su Draženka Jalšić Ernečić, viša kustosica Muzeja grada Koprivnice i Davor Švarc, u ime Židovske općina Koprivnica.

Veleposlanik Mor posjetio je i Spomen područje Danica, nakon čega je u gradskoj upravi upriličen neformalni sastanak s gradonačelnikom Jakšićem i suradnicima.

www.sjever.hr/koprivnica.hr
13.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.